Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde” eylem süreci kapsamında “Sağlığımız İçin Hekimlere Kulak Verin!” başlıklı imza kampanyasını başlatmıştı.

Dr. Ersin Arslan’ı yaşamını yitirdiği 17 Nisan’da başlayan ve Dr. Kamil Furtun’u hayatını kaybettiği 29 Mayıs’ta sona eren kampanyada 100 bin imzaya ulaşıldı.



İmza kampanyası ile sağlık sisteminin toplum yararına değiştirilmesi, hekimlerin yaşama, çalışma ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi amacıyla 10 acil talep belirlendi.

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla sağlık çalışanları, 22 Temmuz 2022 Cuma günü Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde toplanacak.

İmza kampanyası kapsamında toplanan 100 bin imza, Sağlık Bakanlığı’na teslim edilerek hekimlerin taleplerinin gerçekleştirilmesi istenecek.

MECLİS'TE TOPLANDILAR

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında TBMM’de sağlık iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla çalışma toplantısı düzenlendi.

"SAĞLIKTA ŞİDDET İNFİAL YARATACAK NOKTAYA GELDİ"

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Engin Altay, "Sağlık çalışanlarına yönelik son zamanlarda yoğunlaşan şiddet, cinayet, saldırı, kasten ve bilinçli yaralama, tehdit eylem ve olayları, kabul edilebilir sınırların çok çok üstüne çıktı. Toplumda bir infial yaratacak noktaya geldi. Biz bu sebeple bir çalışma toplantısı yapmayı kararlaştırdık. Bu toplantı neticesinde, sağlık çalışanlarının, meslek örgütlerinin talepleri doğrultusunda TBMM’ye düşen bir görev varsa bunun yapılması için bir çağrı yapılacak" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Sağlıkta şiddeti önleyecek 66 öneri kağıt üstünde kaldı" desc="17 vekilin 9 yıl önce 7 ay süren araştırmasının raporu çıktı. Meclis Araştırma Komisyonu’nun önerileri hayata geçirilseydi şiddet bitecek ve hekim göçü olmayacaktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/14/iecrop/hekimler-shutter-doktor-saglik-calsani_16_9_1657758045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/saglikta-siddeti-onleyecek-66-oneri-kagit-ustunde-kaldi-7247898/"]

[old_news_related_template title="Sağlıkta şiddet bitmiyor! 'Bedavadan para alıyorsun' deyip doktorun üzerine yürüdü" desc="Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hastanın 'Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir hastanın 'Senin gibi oturup da bedavadan para alan insanlar...' sözleri sağlık çalışanını çileden çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/13/iecrop/detay-kopya-5_16_9_1657716865.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/saglikta-siddet-bitmiyor-bedavadan-para-aliyorsun-deyip-doktorun-uzerine-yurudu-7247169/"]