Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı verilere göre son 24 saatte 68 bin 413 yeni vaka tespit edildi. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada özellikle İstanbul’a dikkat çekerek, “Omicron varyantı, İstanbul'daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu” dedi.



PCR KUYRUKLARINDA BÜYÜK KALABALIK  

İstanbul’daki devlet hastenelerinde PCR testi noktalarındaki görüntüler de durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Dün akşam Ümraniye Devlet Hastanesi’nde uzun test kuyrukları oluştu.



SIRAYI GÖRÜNCE GERİ DÖNENLER OLDU 

SÖZCÜ muhabirinin bugün öğlen saatlerinde Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde çektiği görüntülerde de aynı durum görüldü. Kimisi belirti gösterdiği için, kimisi tedbiren, kimisi ise seyahat etmek için test yaptırmaya geldiğini söyledi.



Belirti gösteren veya göstermeyen yüzden fazla vatandaşın iç içe kuyruk oluşturması dikkat çekti. Sırayı gören bazı vatandaşların şaşkınlıkla tepki verdiği ve sıraya girmeye endişe ederek test yaptırmadan geri döndüğü gözlemlendi.

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından korkutan uyarı: Yeni varyant Omicron'dan daha ölümcül olabilir" desc="İngiltere'nin köklü eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi görevli Mikrobiyoloji Profesörü Ravindra Gupta, Omicron varyantının hatalı evrimleşmesi nedeniyle 'daha az zararsız' kabul edildiğini söyledi. Gupta, şimdilik sevindirici olan bu haberin gelecekte daha ölümcül varyantları tetikleyebileceğini aktardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/07/iecrop/indir-79_16_9_1641557659.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilim-insanlarindan-korkutan-uyari-yeni-varyant-omicrondan-daha-olumcul-olabilir-6873600/"]