Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi açılışta bir önceki kapanışa göre 2,38 puan ve yüzde 0,05 değer kaybıyla 5 bin 168,59 puana geriledi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,41 artarken, holding endeksi yüzde 0,04 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,4'le spor, en çok kaybettiren yüzde 1,79'la turizm oldu.
BIST 100 endeksi, dün düşüş eğiliminde hareket etmesinin ardından günü yüzde 3,20 değer kaybıyla 5 bin 170,97 puandan tamamladı.
PİYASALAR POWELL'IN KONUŞMASINA ODAKLANDI
Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izlenirken, bugün gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrildi.
Analistler, Fed Başkanı Powell'ın İsveç Merkez Bankası tarafından düzenlenen sempozyumda yapacağı konuşmada gelecek dönem para politikalarına yönelik ipuçlarının aranacağını söyledi.
Bugün yurt içinde işsizlik ve sanayi üretimi ile ABD'de toptan eşya stoklarının takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 150 ve 5 bin 100 seviyelerinin destek, 5 bin 200 ve 5 bin 250 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi. (AA)