Yurdun birçok şehrinde etkili olan sağanak ve fırtına İzmir'de de hayatı olumsuz etkiledi. Kentte gün boyu devam eden yağmur, gece geç saatlerde etkisini artırdı.

Fırtınanın da başlamasıyla Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi ile Aksoy Mahallesi'nde deniz taştı.

"TSUNAMİ ARTIK ANADOLU DA, AKDENİZ DE"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte daha önce de benzer bir doğa olayının yaşandığını hatırlatıp, "3 sene önce yaşadığımız tsunamide deniz yükselmesinin ne demek olduğunu deneyimlemiştik. Sığacık, sular altında kalmıştı. Tsunaminin sadece uzak coğrafyalarda yaşanan bir doğa olayı olduğunu düşünürdük. Ama artık görüyoruz ki Anadolu'yu ve Akdeniz'i de merkezine almış durumda. Şehirleri doğayla uyumlu, dirençli kentler haline getirmek mecburiyetindeyiz" dedi.



SULAR ŞEHRİ ESİR ALDI

İzmir'de bazı semtlerdeki sahildeki sitelerin bahçeleri suyla dolarken, cadde ve sokaklar da sular altında kaldı. Şiddetli rüzgarın ardından Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu da tamamen sular altında kaldı.



Birçok yeri su basarken, deniz suyunun arka sokaklara kadar ulaştığı görüldü.



Kordon Boyu tamamen sular altında kalırken, çok sayıda iş yerini ve apartmanı su bastı.



Kıbrıs Şehitleri ile Talatpaşa Bulvarı da deniz sularıyla doldu, bölgede elektrikler kesildi. Sular altında kalan eğlence mekanından çıkamayan müzisyenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri, lastik botla müzisyenleri kurtardı.



Müzisyenler, mekanı canlı müzik yaptıkları sırada suların basması nedeniyle mahsur kaldıklarını söyledi. (AA-DHA)