Gaziantep Valiliği, Suriye'de görevli Özel Harekat polisi Hüseyin Şimşek'in teröristlerin saldırısı sonrası şehit düştüğünü açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İzmir Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli iken geçici olarak Suriye Görev Gücü’nde görevlendirilen Kıdemli Baş Polis Memuru Hüseyin ŞİMŞEK 5 Ekim 2023 günü saat: 17.10’da BTÖ mensuplarının taciz atışı sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Gaziantep Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimiz için havalimanında bugün saat 12.00'de uğurlama töreni yapılacaktır. Milletimizin başı sağ olsun."



İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Hüseyin Şimşek'in şehadet haberi, İzmir'de yaşayan eşi Nurhayat Şimşek ile Manisa'da yaşayan annesi Cennet Şimşek'e verildi.

Şimşek ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan, 30 yıldır özel harekatta görev yapan, evli ve 1 kız çocuğu babası polis memuru Şimşek'in şehadet haberi, İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan öğretmen eşi Nurhayat Şimşek ile Manisa'da yaşayan annesi Cennet Şimşek'e yetkililer tarafından verildi.

Haberi alan şehidin annesi Cennet Şimşek, ablası Habibe Yumru, eşi Nurhayat Şimşek ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Her 2 eve de Türk bayrağı asıldı. Şimşek'in yakınları ve bölge halkı evlere akın edip taziye ziyaretinde bulundu.



Şimşek'in çocukluk arkadaşı Bünyamin Alpaslan, "Çok iyi bir insandı. Onun gibi bir insan bir daha dünyaya gelmez. Çok üzgünüz" dedi.

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Hüseyin Şimşek'in cenazesi Gaziantep Havalimanı'ndaki uğurlama töreninin ardından İzmir'e getirildi. 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde düzenlenen törene şehidin eşi Nurhayat Şimşek, annesi Cennet Şimşek ve kızı Öykü Gökçen Şimşek'in yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, önceki dönem Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, siyasi partilerin il temsilcileri ve çalışma arkadaşları katıldı.

Şehidin kızı babasının tabutunu öperken, annesi ise gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi de ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin kızı Öykü Gökçen Şimşek ile eşi Nurhayat Şimşek'in özel harekat polisi üniforması giydiği görüldü. Şimşek'in özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. İkindi vakti kılınan namazın ardından Şimşek'in cenazesi Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. (DHA)