Birini güldürmek, ilk randevunun iyi gittiğini hissetmenize yardımcı olabilir ancak masanın karşısındaki kahkahalar, karşıdakinin sizi çekici bulduğu anlamına gelmeyebilir.
Avustralya'daki Queensland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya, karşı cinsten biriyle üç dakikalık hızlı randevuya çıkan 554 kişi katıldı.
Bu etkileşimlerden gelen sesler kaydedildi ve bu da bilim insanlarının kahkahaları analiz etmelerine olanak sağladı.
Her hızlı buluşmadan önce katılımcılar romantik tercihleriyle ilgili soruları yanıtlarken, etkileşimin sonunda partnerlerini komiklik, mizah anlayışı ve genel çekicilik gibi çeşitli özelliklere göre derecelendirdiler.
Birisi ne kadar komikse, o kadar çekici olduğu düşünülüyordu ancak bu çekicilik, üretilen toplam kahkaha miktarıyla artmadı.
"KOMİKLİĞİN ÇEKİCİ OLABİLECEĞİ SANILIYOR"
Evolution and Human Behavior dergisinde yazan araştırmacılar, “Kahkahanın hem verilen hem de alınan hiçbir temel etkisi yoktu ve bunlar cinsiyete göre farklılık göstermiyordu.”
“Özellikle, katılımcıların partnerlerine ne kadar güldükleri ile partnerlerinin genel çekiciliğine ilişkin değerlendirmeleri arasında anlamlı bir ilişki yoktu ve partnerlerinden daha fazla kahkaha alan katılımcılar, onları genel anlamda daha çekici olarak değerlendirmedi.” dedi.
Araştırmanın başında yer alan Henry Wainwright da, “Komikliğin çekici olabileceğini düşünüyoruz, ancak kişinin partnerine gülmesi gerçek komikliğin olduğu kadar beceriksizlik veya sinirin sonucu da olabilir.”
“Bu nedenle, komikliğin çekicilik üzerindeki herhangi bir olumlu etkisi, gergin veya garip kahkaha örnekleriyle zayıflatılabilir.” dedi.
Partner arayan bekar insanlara herhangi bir tavsiyesi olup olmadığı sorulduğunda da Wainwright, “Randevularda komik olmak için çok uğraşmak size faydadan çok zarar verebilir, sadece kendiniz olun!” dedi.