Kahvaltı uzmanlar tarfından da kesinlikle atlanmaması gereken bir öğün olarak görülüyor. Kahvaltı masasında en lezzetli yiyeceklere dair tarifleri habeirmizde bulabilirsiniz. İşte kahvaltı için lezzetli yiyeceklerin tarifleri... PANKEK TARİFİ Malzemeler; 1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilin (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 yemek kaşığı silme toz şeker, 1 adet yumurta, 1 fiske tuz pankek-nasil-yapilir Bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım. Üzerine toz şekeri, sütü, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilini ilave edip iyice çırpalım. Yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım. Pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız o miktarda hamur alıp tavaya dökelim. Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile arkasını çevirelim. Her iki tarafını da pişirdikten sonra pişen pankekleri servis tabağına alalım. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Penkeklerimizi bal, çikolata, tahin, pekmez ve istediğiniz meyveler ile servis yapın. SUCUKLU YUMURTA NASIL YAPILIR? Tereyağlı Sarısı Bütün Sucuklu Yumurta Tarifi Tereyağı sucukların rahatça yayılabileceği genişlikte bir tavaya konulur. Yağ eriyince zarı soyulmuş ve kibrit çöpü kalınlığında yuvarlak doğranan sucuklar tava zeminine dizilir. İki – üç dakika sonra sucukları ters çevrilip diğer taraf da pişirilir. Çok kurumamasına dikkat edilir. Yumurtalar aralıklı olarak sarıların bütünlüğü için tavaya yakın mesafeden sucukların üzerine kırılır. Kekik ve istenirse bir miktar tuz serpiştirilir. Tavanın ağzı kapatılarak yumurtaların beyazı pişip sarısı kayısı kıvamı olunca ateşten alınıp kahvaltılarda sıcak olarak yenir.
sucuklu-yumurta-tarifi-nasil-yapilir
Yağsız Tavada Sucuklu Yumurta Tarifi Yapışmaz yüzeyli tava kızdırılır. Bütün veya yarım ince daireler şeklinde doğranan sucuklar yeterli genişlikteki tavaya yerleştirilir. İki taraflı ikişer dakika pişirilir. Çukur bir kaba kırılan yumurtalar sucukların üzerine dökülür. Aralıklı olarak yumurtalar ve sucuklar karıştırılır. Yumurtalar pişince ocaktan alınır ve soğutmadan yenilir. [old_news_related_template title="Kolay krep tarifleri: Yumurtasız akıtma tarifi, yoğurtlu akıtma tarifi ve dahası..." desc="Krep tarifi kolay yapımı ve lezzeti ile kahvaltıların vazgeçilmezi. Krep ya da geleneksel olarak bilinen adıyla akıtmanın yapılışına dair detayları, evdeki malzemelerle en uygun kıvamda nasıl hazırlayabileceğinizi bulabileceksiniz. Akıtma yaparken yumurta kullanmak istemiyorsanız malzeme listenizden yumurtayı çıkararak yumurtasız akıtma yapabilirsiniz. Ayrıca yoğurtlu yapmak isterseniz de süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz. Bu akıtmanın kıvamını daha çıtır yapacaktır. İşte yoğurtlu akıtma tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/krep-tarifi-malzemeleri-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/krep-tarifi-en-kolay-akitma-ya-da-krep-nasil-yapili-herkes-zor-saniyor-ama/"]   SADE POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 1 paket yaş/ kuru maya yarım su bardağı kadar süt ya da yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 2/3 çay bardağı sıvı yağ Alabildiği kadar un 2-3 su bardağı su Üzeri için 1 adet yumurta
Pastane poğaçası gibi ev poğaçası tarifi Yumuşak poğaçalarla konuklarınızı etkilemeye hazır olun
SADE POAĞAÇA YAPILIŞI Öncelikle mayanız kuru maya ise 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek kuru mayanızı kabartın.
Eritmiş olduğunuz maya bardaktan taşmaya başlayınca yoğuracağınız kaba un ve tuzu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra mayayı kabınıza ekleyin. Birbirlerine güzelce yedirebilmek için yavaş yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın. 3'lü karışım hamur un karışımı bir hamur halini aldığında içerisine yavaş yavaş su ilave edin. Eklediğiniz suyun ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır. Biraz karıştırdıktan sonra içine sütü de ilave edin. Hamurun tam olarak kıvam alması için en az 10 dk yoğurmanız gerekmektedir. Hamur kıvamını aldığında yağı da ekleyerek biraz daha yoğurun ki hamurun içindeki tüm hava gitsin. Yoğurduğunuz hamuru kabarması için 40 dk ağzı kapalı bir şekilde ılık ortamda tutun. Hamuru açtığınızda maya kokusunun gitmesi için bir yoğurun. Yağlanmış tepsinize küçük toplar halinde şekil vererek koyun. 1 yumurtanın sarısını yapmış olduğunuz topların üzerine çırparak sürün. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına tepsiyi atın ve üzeri kızarana kadar pişirin