Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte besleyici kelle paça çorbası tarifi
Kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte besleyici kelle paça çorbası tarifi
Yapılışı biraz zahmetli olsa da kelle paça çorbası içerdiği besin değeri nedeniyle çok faydalı bir çorba. Zahmeti ise anlaşıldığı üzere temizlenmesinden ve uzun pişme süresinden kaynaklanıyor. Peki evde kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte lezzetli bir kelle paça çorbası tarifi için gerekli malzemeler...
Gurme 8 Mart 2018 - 15:23

Kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmez. Özellikle vücut bağışıklığının düştüğü ya da hazstalık yaşandığı dönemde tercih edilmesinin nedeni taşıdığı yüksek besin değeri. Peki kelle paça çorbası nasıl yapılır? İşte kelle paça çorbası tarifi ve püf noktaları…

KELLE PAÇA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gram kelle
500 gram paça

TERBİYESİ İÇİN…

1 adet limon suyu
Tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Sarımsak

KELLE PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

ilk adım kelle ve paçanın özenli temizliğiyle başlıyor. Daha sonra bir düdüklü tencerenin içine birlikte koyun.

Tencereyi doldurana kadar su ekleyin ve etler iyice kemikten ayrılana kadar pişirin.

Etler haşlandıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise farklı bir kapta bekletin.

Dilin zarını çıkarıp kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Kelle ve paçayı da küçük parçalar halinde kemiklerden sıyırın ve büyük parçaları yine küçük küçük doğrayın.

Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun içine geri koyun ve tekrar birlikte pişirin.

Kelle paça pişerken, sosunu hazırlayabilirsiniz.

1 tatlı kaşığı sirke, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ , pul biber ve tuzu karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin.

Kelle paça çorbasını, üzerine sarımsak ekleyerek servis edebilirsiniz.

6662’ye SOZCU yaz gönder, reklamsız sözcü plus’a anında abone ol. (Türkiye'den)