Erzurum yöresine ait lor dolması, sofranızda değişik tatlara yer vermek isteyenler için harika bir seçenek. Daha önce eğer lor dolması yemediyseniz hemen tarifimize göz atın. İşte lor dolması malzemeleri ve tarifi… Lor dolması malzemeleri; İç harcı; – 250 gr lor peyniri – 1 bardak bulgur – Pazı yaprağı – Kaymak Üzeri için; – Tereyağı – Yoğurt – Sarımsak Lor dolması yapımı; Bir tencerenin içinde bulguru pilav yapar gibi pişirin. Pişince tezgâha soğumaya bırakın. Hafif ılıdıktan sonra kaymak ve lor peynirini ekleyin ve karıştırın. Pazıları rahat sarılması için 15 dakika kadar sıcak suda bekletin. İç harcı pazıların içine koyup sarın. Fırın tepsisine dizin 20 dakika pişirin. Ardından tavanın içinde erittiğiniz tereyağını üzerine dökün. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Acem pilavı nasıl yapılır?" desc="Yöresel lezzetlerimizin en güzellerinden biri olan Acem pilavı, sofralarımıza Kahramanmaraş'tan gelmiştir. Tek başına bile koca bir menüye bedel olan Acem pilavı son derece leziz bir yemek. Peki ya Acem pilavı nasıl yapılıyor? İşte Acem pilavının yapılışı hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/20/iecrop/acem-pilavi-2-shutterstock_16_9_1561030655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/acem-pilavi-tarifi-ve-malzemeleri-acem-pilavi-nasil-yapilir-szcu9/"]   [old_news_related_template title="İşte enginar dolması tarifi" desc="Baharın gelmesiyle, taze enginar tezgâhlardaki yerini aldı. Hazır tam mevsimiyle mis gibi enginar dolması tarifi vermenin zamanı geldi. İşte enginar dolması malzemeleri, püf noktası ve yapılışı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/05/iecrop/enginar-dolmasi-tarifi-shutter_16_9_1554476797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/enginar-dolmasi-tarifi-enginar-dolmasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari-szcu9/"]