Hazırlayan: Ebru ERBERDİ Ferah konsept img_2838 img_2841 img_2861 Portekizli, Michelin yıldızlı şef Jose Avillez’in Lizbon’da açtığı farklı konseptlerden oluşan restoranında Perulu Şef Diego Munoz, Portekiz’in yerel lezzetleri ile Peru mutfağını karıştırarak ‘Cantina Peruana’ adlı harika bir restoran açmıştı. Burada 3 çeşit ceviche, ahtapot, tavuk ve Peru usülü yapılmış çikolata mus vardı. Restorana ait ‘Pisco’ adlı barda Peru’ya has kokteylleri de deneyebilirsiniz. Rahat kıyafetlerle gidebileceğiniz bu mekanda yemek yerken, Lizbon sokaklarındaki insanları izleyebilirsiniz. food-01 Keyifli deneyim Yaşadığım bu keyifli deneyimden sonra Perulu şefin Bodrum Edition otelde mutfağın başına geldiğini öğrendim. Senelerdir Türkiye’ye değerli şefler geliyor ama kısa sürede geri dönüyorlar çünkü sanırım biz onlara gerekli değeri vermiyoruz. Şef Diego Munoz gerçekten Türkiye için değerli bir şef çünkü kültürleri harmanlayan bir şef. img_0977 Bu menü denenmeli Şefin yemekleri arasında, özel sosla hazırladıkları istiridye, fırında kuzu kol, cevicheler, çıtır karides ve ahtapot favorilerim arasında yer alıyor... Şefle sohbet ettiğimde, Bodrum’da en çok pazara gitmekten keyif aldığını, Türkiye’den ve Türklerden de çok etkilendiğinin altını çizdi.