Japon şef uyardı: Zehirli balon balığını sertifikası olmayan yapamaz
Son zamanlarda Türkiye denizlerinde de görülen zehirli balon balığı, sinir sistemine etki edebiliyor ve nefessiz bırakabiliyor. Japon şef Yasuo Uekusa, tehlikeli olan bu balığın sadece özel sertifika alan şefler tarafından hazırlanıp pişirilebildiği konusunda uyardı.
Pek çok farklı cinsi olan ve istilacı türler arasında yer alan zehirli balon balığının Türkiye sularındaki artışı devam ediyor. Tüketilmesi oldukça tehlikeli olan balon balığını yapmak içinse özel bir eğitim almak gerekiyor.
SİNİR SİSTEMİNE ETKİ EDİYOR VE NEFESSİZ BIRAKIYOR
Sertifika olmadan bu balığı yapmanın yasak olduğunu söyleyen Japon şef Yasuo Uekusa, şu bilgileri verdi:
"Japonya'nın Shimoneseki şehrinde ve genelde kuzeyinde çıkıyor. Japonlar bu balığı çok sever ama fiyatı çok yüksektir. Çünkü bu balığı kesmek için lisans gerekiyor. Lisansı olmayan yaparsa ceza veriliyor ve aşçının lisansını iptal ediyorlar.