Kolon kanserine karşı üzüm
ABD'de yapılan bir araştırma üzümün kolon kanserine karşı koruyucu olduğunu ortaya çıkardı.
Onkoloji uzmanlarının ABD’de yaptığı bir araştırma, üzüm yemenin kolon kanserine yakalanma riskini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Üzümde bulunan resveratrol adlı maddenin kolon kanserine yol açan kök hücrelerin üremesini önlediği ifade edildi.
[old_news_related_template title="Kirazın bilinmeyen faydaları" desc="Organları hücre hasarına karşı koruyan kiraz, C, A, K vitaminleri ile fosfor, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından da iyi bir kaynak. Sindirim sorunu yaşayanlara kiraz tüketmelerini öneren uzmanlar, diğer yararlarını şöyle sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/880kiraz-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/kirazin-bilinmeyen-faydalari-2-1898410/"]
[old_news_related_template title="Gözleri korumak için kayısı yiyin" desc="Bilim insanları kayısı yemenin, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan görme bozukluklarıyla baş etmede faydalı olduğunu ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/yasli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/gozleri-korumak-icin-kayisi-yiyin-1848832/"]
[old_news_related_template title="Kadınlar her gün çilek yemeli" desc="İtalya'da yapılan araştırma kadınların her gün 10 tane çilek yemesi gerektiğini ortaya koydu. Peki neden?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/04/06/cilek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/kadinlar-her-gun-cilek-yemeli-1811721/"]