Krep bazı yörelerimizde akıtma olarak bilinen ve özelikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Büyük küçük, çocuk, genç yaşlı herkesin bayılarak yediği krep yapımının da çok kolay olması sebebi ile sık sık yapılan bir tarif. İşte krep için gerekli olan malzeme listesi ve ayrıntılı tarifi… KREP TARİFİ VE MALZEMELERİ Krep yapımı Derim bir kabın içine 1 bardan sütü alın. Üzerine suyu ve unu ilave edin. Ardından sıvı yağı yumurtayı ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe yardımı ile ısıttığınız tavaya koyun. Tavayı hafif hafif oynatarak krepi açın. Arkalı önlü pişirdikten sonra kenara alın. Afiyet olsun… Krep tarifi: Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi krep nasıl yapılır? Krep malzemeleri – 2 yumurta – 1 bardak süt – 1 bardak su – 1 kaşık sıvı yağ – 6 kaşık un – Tuz [old_news_related_template title="Çıtır çıtır paçanga böreği tarifi... " desc="Birçok yörede, mutfakta oldukça meşhur olan paçanga böreği birçoğumuz için de yemek programları ile bilindi. Eğer çıtır çıtır bir yufkanın içinde sebzeler ile sucuğun tadını aynı anda almak istiyorsanız paçanga böreği tam size göre. Orijinalinde pastırma kullanılsa da biz bugün sucuklu paçanga böreğini deneyeceğiz. İşte paçanga böreği malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/30/iecrop/5b4766665379ff2c6ce2ef01_16_9_1577695090.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/pacanga-boregi-tarifi-sucuklu-pacanga-boregi-nasil-yapilir-szcu9/"]