Oyunculuk kariyerini sona erdirerek Yalıkavak Belediye takımının yardımcı antrenörü olarak görev yapan Yeliz Yılmaz, hentbol kariyerine nasıl başladığına ilişkin, "Hentbola ortaokulda beden eğitimi öğretmenimiz Levent Dülüloğlunun beni takıma seçmesiyle başladım. İlk yıllarda kaleci olarak görev yapıyordum, sanırım iki yıl kaleci oynadım. Küçükler ve ortaokullarda Türkiye şampiyonu olduğumuz senelerde ben kaleci olarak oynuyordum. Sonra Mülayim Yalçın hocamızın sen solaksın oyuna çıkmalısın demesiyle oyunculuk kariyerimde başlamış oldu" dedi.

"YURT DIŞI KARİYERİM ÇOK KISA SÜRDÜ"

Kısa süreli yurt dışı kariyerinde zorlayıcı bir antrenör ile çalıştığını belirten Yeliz Yılmaz, daha uzun yıllar yurt dışında hentbol oynamış olmak istediğini belirterek, "O zaman da yurt dışında transferler profesyonel yapılıyordu aynı şu an olduğu gibi. Maalesef yönlendiren biri olmadığı için yurt dışı kariyerim çok kısa sürdü. Diğer taraftan Türkiye de de yurt dışından kazanabileceğim parayı kazanıyordum ve yönlendiren biride olmadığı için Türkiye ile yetindim. Konuyla ilgili maalesef pişmanlığım var" ifadelerini kullandı.

"O ZAMANLAR BU İNSANLARA ÇOK KIZSAM DA..."

Kariyerinde çok önemli antrenörlerle çalıştığını aktaran Yeliz Yılmaz, "Çok insancıl, her anlamda gelişimime katkı sağlayan, beni hep bir adım daha ileri gitmeye teşvik eden, alanında çok bilgili antrenörlerle keyifle çalıştım, bunun yanında tabii ki beni çok zorlayan hatta hentbolu bırakma noktasına getiren zorlu antrenörlerle de çalışmadım değil. O zamanlarda bu insanlara çok kızsam da bir şekilde beni güçlendirdiklerine inanıyorum, belki yöntem bu olmamalıydı ancak bana sonrasında güç kattılar" diye konuştu. [old_news_related_template title="Milli motosikletçiler, Fransa'da piste çıkacak" desc="Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, bir aylık aranın ardından Fransa'da boy gösterecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/07/iecrop/depophotos_17502784_16_9_1662550416.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/diger-sporlar/milli-motosikletciler-fransada-piste-cikacak-7351344/"]