EURO 2020 sonrası Vladimir Petkovic'in ayrılmasıyla İsviçre Milli Takımı’nın başına geçen Türk asıllı futbolcu Murat Yakın, İtalya deplasmanından puanla döndü ve 2022 Dünya Kupası'na direkt katılma yolunda büyük adım attı! İsviçre basını, Murat Yakın’la Katar umudunu manşetlerine taşıdı. Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta İsviçre 11. dakikada Widmer’in golüyle 1-0 öne geçti. Buna İtalyanlar Di Lorenzo ile 36. dakikada cevap verebildi. 90. dakikada Jorginho'nun kaçırdığı penaltı ise İsviçre'de büyük sevinç yarattı. İtalya’da oynanan maçta, iyi bir oyun çıkaran İsviçre’nin başındaki Murat Yakın, böylece takımını 15 puana yükseltti ve 7 maç sonunda Katar’ı garantileme umudu doğdu.

BULGARİSTAN'I FARKLI GEÇERSE...

Grupta İtalya ile birlikte yenilgileri olmayan 15'er puana sahip olan İsviçre, Pazartesi günü son maçında Bulgaristan'ı sahasında ağırlayacak. İtalya ile İsviçre son maçlarını kazanmaları halinde averaja bakılacak. Dünya Kupası Elemeleri gruplarında ikili averaja bakılmadığı için iki takımın gol farkı Dünya Kupası'na gidecek takımı belirleyecek. İki takım da Pazartesi günü oynanacak maçlarını kazanması halinde İsviçre'nin Bulgaristan'ı farklı yenmesi gerekiyor. Kuzey İrlanda ile deplasmanda karşılaşacak olan İtalya grupta +2 averajlık avantaja sahip. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na gruplarını lider tamamlayan 10 takım doğrudan gidecek ve grup ikincileri ile UEFA Uluslar Ligi’nde en iyi dereceye sahip iki takımın katıldığı elemeler sonucunda iki takım daha şampiyonaya gidebilecek.

FENERBAHÇE’DE DE OYNADI

15 Eylül 1974’te Basel’de doğan Türk asıllı Murat Yakın, İsviçre, Almanya ve Türkiye’de de Fenerbahçe olmak üzere çeşitli takımlarda oynadı. 2006 yılında, 31 yaşındayken futbolculuğu bıraktı. Kariyeri boyunca 274 maça çıkan ve 47 gol atan Murat Yakın, İsviçre Milli Takımı formasını 49 kez giydi. Milli takımdayken 4 gol attı. Yakın, Ağustos 2021 başında İsviçre Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne getirildi.