ALMANYA'nın Köln Kenti'nde dün Başbakan Tayyip Erdoğan gövde gösterisi yaparken, eylemcilerin sesi bu kez her zamankinden daha gür çıktı.

Köln Lanksess Arena önünde toplanan AKP'lilerin karşısına, 'Atatürk'ün çocuklarıyız' diyen dört kişi çıktı.


Ellerinde pankartlarla 15 bin kişinin karşısına dikilen ikisi kadın, ikisi erkek dört eylemci, tüm sataşmalara karşı dururken, Perihan Yürek, AKP'lilere sürekli olarak 'Recep Tahrik Erdogan' başlıklı gazeteyi gösterdi.



BİZ DİRENİYORUZ, SİZ DE DİRENİN

Arkadaşı Nurhan Eskikoç da, "Biz burada 4 kişi direniyoruz. Tüm Türk halkına çağırıyoruz. Korkmayın, direnin. Türkiye'yi bunlara kaptırmayacağız" dedi.


Erdoğan'ı bekleyen AKP'lilerden bazıları ikisi tekerleki sandalyedeki eylemcilere sık sık, 'Cumhurbaşkanı da seçeceğiz', 'Defolun gidin buradan', 'Ne yani, kim olduğu belli olmayan biri öldü diye böyle yapıyorsunuz', 'Zaten bir avuç kaldınız, hepinizi gömeceğiz' diye bağırdılar.
Dört eylemci, başbakan Erdoğan gelene kadar Sporarena'nın önünden ayrılmadı ve sadece bir polis onları korudu.
 70 BİN KİŞ: KATİL TAYYİP İSTİFA

Köln'deki Arena'da 15 bin AKP'li buluşurken, Ren Nehri'nin karşı tarafında Eberplatz'da, Almanya Alevi Birlikleri'nin düzenlediği mitinge yaklaşık 70 bin kişi katıldı. AKP'nin politikaları ve Erdoğan'ın son söylemleri sert şekilde kınanırken, 'Tayyip istifa', 'Soma'nın hesabını ver', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atıldı.


Bazı PKK'lı gruplar, kitlenin en sonuna katılarak provokasyon yapmak istedi ama sağduyu hakim oldu ve onlar meydana alınmadı. Aralarda bir kaç kişinin PKK flamaları dolaştırmaya çalıştıkları dikkatleri çekti.

Erdoğan'ın Almanya'ya gelişini protesto edenler arasında dikkat çeken bir isim vardı. Eurovision'da şampiyonluğu elde eden Conchita Wurst da, diğer eşcinsel eylemcilerle birlikte Başbakan Erdoğan'ın Almanya'ya gelişini protesto edenler arasında yer aldı.