NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ve Suriye konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Stoltenberg, istenildiği anda NATO üyesi ülkelere silahlı güçlerin konuşlandırılabileceğini bildirdi. Stoltenberg, Türkiye'nin NATO içerisindeki 2. büyük orduya sahip olduğunun ve Türkiye'nin NATO'nun güçlü bir müttefiki olduğunun altını çizdi.

Stoltenberg, "Patriotlar konusunda Türkiye ile istişarelerimiz sürüyor. Türkiye'ye vereceğimiz desteği farklı müttefiklerimizle birlikte görüşüyoruz. İhtiyaç duyulduğu durumda kuvvetlerimizi 48 içindeTürkiye'ye konuşlandırabiliriz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sırasında gelen bir soru üzerine Stoltenberg, "NATO'nun doğudaki varlığını güçlendirmeye devam ediyoruz. NATO'nun yaptığı her şey savunmaya yöneliktir ve orantılıdır" dedi.

RUSYA İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Stoltenberg, "Türkiye ile sürekli iletişim halindeyiz. Karşılıklı olarak çok sağlam bir tahahhütümüz var" dedi. "Rusya ile teknik düzeyde yanlış anlaşılmalar ve operasyonal çakışmalarla ilgili karşılıklı iletişim halindeyiz" diyen Stoltenberg, "Afganistan'ı destekleyen müttefiklerimizle Afganistan konusundaki müdahalenin ne zaman biteceği konusunda görüşüyoruz" dedi.

Rusya'dan

Rusya'dan "Sizin için de vuruyoruz" açıklaması