Son iki haftadır devam eden muson yağmurları, pek çok bölgede sellere neden oldu. Pakistan'da devam eden yağışlar, özellikle Afganistan sınırındaki Hayber-Pakthunkva eyaleti ve Pencap eyaletinin güneyinde bulunan pek çok toprak evin sular altında kalmasına yol açtı. Bölgede bazı yollar ve köprüler de kullanılmaz hale geldi.



Ulusal Afet Koordinasyon Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, selden etkilenenlerin sayısı ülke çapında 800 bini buldu, ölü sayısının şimdiye kadar 140 olduğu açıklandı.  kişi sellerden etkilendi, ölü sayısı yeni sel baskınlarıyla 140'a yükseldi.

Sivil ekipler ve ordu birlikleri, bazı bölgelerde selden etkilenen vatandaşları güvenli bölgelere taşımak için çalışmaya devam ediyor.



Geçen yıl yine muson yağmurlarının neden olduğu sellerde, Pakistan'da Çenab nehrinin taşmasıyla beraber Pencap eyaletinde 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede yaşanan en büyük sel felaketi ise, 2010 yılında İndus nehrinin taşması sonucu 2 bin kişinin hayatını kaybetmesiyle yaşanmıştı.

Myanmar'daki selde ölü sayısı artıyor

Myanmar'daki selde ölü sayısı artıyor