AÖL sınav sonuçları açıklandı. Açık Öğretim Lisesi yani AÖL öğrencileri, 3-4 Ocak'ta yapılan AÖL final sınavı sonuçlarını açıklanmasını bekliyordu. 2014-2015 AÖL dönem sonu sınav sonuçları belli oldu. Aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak açılacak sayfadan AÖL final sınavı sonucu öğrenebilirsiniz.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

2014-2015 AÖL Sınav Tarihleri

2015 yılında AÖL öğrencileri için yapılacak olan 1. Dönem sınavları 3 ve 4 Ocak 2015 te uygulanacaktır. Açık Öğretim Lisesi Genel Müdürlüğü henüz,Açıköğretim Lisesi - AÖL 2014-2015 Öğretim Yılı İş Takvimini Yayınlamadı.

Ayrıca,yine yukarıda vermiş olduğumuz "2014-2015 AÖL Sınav Tarihleri Öğrenci Girişi" Linkini tıklayarak açılan sayfada duyurular bölümünden izde anlık olarak Açıköğretim Lisesi 2014-2015 Öğretim Yılı İş ve Sınav Takvimini Sorgulayabilirsiniz.
Sınav İtirazları

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

AÖL Sınavları Nerede Yapılıyor?

2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Kısaca AÖL Nedir ?

Açıköğretim Lisesi herhangi bir nedenle öğrenimlerine devam edemeyen kişilere, okula devam mecburiyeti olmadan, kendi kendilerine çalışarak yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gidebilme olanağının sağlamaktadır.

Bu programı başarı ile bitirenlere Lise diploması verilmektedir. Bu lise diploması ile üniversiteler tarafından yapılan YÖS sınavlarına veya ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarına katılabilir.Başarılı olmaları halinde Türkiye'de üniversitelerde okuyabilirler.