Foto: DHA


Ankara’da meydana gelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı saldırıya iş dünyasından da kınama geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar şunları söyledi:

"Ankara'da meydana gelen terör saldırısı, hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bu katliamın hedefi, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğidir. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Bir olacağız, onların oyunlarını bozacağız.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu acı olayı en kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inancımız tamdır. Ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle bir olay yaşamaması için 380 bin üyesiyle İstanbul Ticaret Odası olarak devletimize her türlü desteği vermeye hazırız. Milletimize metanet diliyoruz."

KADOĞLU: TÜRKİYE ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYOR

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise yaptığı açıklamada bugün meydana gelen terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, “Sorumluların ivedilikle bulunması ve yetkili makamlarca cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye’de miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması ve bu konuda olağanüstü bir titizlik gösterilmesi hususunun altını da çizmek istiyoruz. Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Şiddet yeniden gündelik hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Ancak ne olursa olsun barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız” dedi. Kadoğlu, ayrıca “Sebebi ne olursa olsun şiddet hiçbir zaman meşru görülemez, haklı kabul edilemez” ifadesini kullandı.

PALANDÖKEN: KARDEŞLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Tren Garı önünde yapılan ve ilk belirlemelere göre 30 cana mal olan bombalı saldırıyı telin etti. Palandöken, “Terör insanlık suçudur. Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım” dedi.

Palandöken, şunları söyledi: “Masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”