ASUMAN ARANCA/ANKARA

KPSS Soruşturmasında 1 numaralı şüpheli olduğu ortaya çıkan Fethullah Gülen hakkındaki dosya, cemaat ile ilgili yürütülen ana örgüt dosyası ile birleştirildi. Şüphelilerden 1435'inin ‘’Paralel yapı ile bağlantısı’’ tespit edildi.

Savcı Yücel Erkman, KPSS dosyasındaki iddialar ile cemaate yönelik ana örgüt dosyasındaki iddialarda "Kişisel ve fiili bağ bulunduğu" gerekçesiyle, Gülen'in dosyasını ayırarak, cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Serdar Coşkun'a gönderdi. Böylece, Gülen hakkındaki örgüt liderliği suçlamasıyla yürütülen ana örgüt dosyasına KPSS de dahil edilmiş oldu.

3 BİN ŞÜPHELİ

Savcı Erkman'ın, Gülen hakkındaki evrakın ana örgüt dosyasıyla birleştirilmesi için yazdığı üst yazıda, çarpıcı ifadeler yer aldı. Sözcü'nün ulaştığı yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"23 Mart tarihinde yapılan adli soruşturma ve yakalama kararları uyarınca 32 şüphelinin tutuklandığı, 30 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiği, dosyadaki şüpheli sayısının yaklaşık 3 bin civarında olduğu,100 ve üzeri net yapan 3227 adayın şüpheli konumunda olduğu...

1435 şüphelinin doğrudan, geri kalanların ise dolaylı olarak kamuoyunda bilinen bir yapıyla bağlantılı olduğunun tespit edildiği, fezlekede 1. sırada gösterilen Fethullah Gülen ile ilgili yapılan değerlendirmeler ve delillere göre, tarafınızca yapılmakta olan 'ana örgüt' soruşturması kapsamında, iki dosya arasında fiili ve kişisel bağlandı olduğu değerlendirilmiştir"