Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Emirgan Hamid-i Evvel Camii'nde kıldığı bayram namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Suriye'deki gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan "Esed'siz bu sürecin olması veya geçiş sürecinde belki Esed ile gidilme gibi bir şey olabilir ama asıl olması gereken muhalefetin, bir defa Esed'le zaten bir Suriye geleceğini kimse görmüyor. 300-350 bin vatandaşın ölümüne neden olan bir kişiyi, bir diktatörü kabul etmeleri mümkün değil" dedi.

Dün Moskova'daki cami açılışında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdikleri görüşmelere değinen Erdoğan bu görüşmelerde "ağırlıklı olarak" Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri masaya yatırdıklarını anlattı.

"NETLİK GÖREMEDİM"

Erdoğan "Rusya'nın henüz Suriye'ye bakışında doğrusu bir netlik göremedim. Ancak şu konuda en azından dışişleri bakanlarımızın yeni bir çalışma başlatmalarını orada bir sürece bağladık. Önümüzde BM Genel Kurulu var. BM Genel Kurulu'nda Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Türkiye dışişleri bakanları olarak üçlü, bu konuda çalışma yapsınlar diye aramızda bir karara vardık. Burada alınacak neticeye göre de bu sürece, kabul etmeleri halinde Suudi Arabistan ve İran'ı katmak, 5'li olarak bu çalışmaları sürdürelim. Akabinde buna Avrupa Birliği, Ürdün, Katar, bu ülkelerin de katılmasıyla bu bölgedeki gelişmeleri bir yere taşıyalım. Burada Esed'siz bu sürecin olması veya geçiş sürecinde belki Esed ile gidilme gibi bir şey olabilir ama asıl olması gereken muhalefetin, bir defa Esed'le zaten bir Suriye geleceğini kimse görmüyor. 300-350 bin vatandaşın ölümüne neden olan bir kişiyi, bir diktatörü kabul etmeleri mümkün değil." dedi.



Erdoğan'ın ABD ile bayram polemikleri!

Erdoğan'ın ABD ile bayram polemikleri!





Arap gazeteciden Erdoğan'a çok sert eleştiri

Arap gazeteciden Erdoğan'a çok sert eleştiri