Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere iktidar mensupları kırmızı alarm veren Türkiye ekonomisi için pembe tablolar çize dursun gerçekler hiç de öyle gözükmüyor. Bunun son örneği Cumhurbaşkanı'nın da memleketi olan Rize'de yaşandı. ÇAYKUR dün yaptığı açıklamada 3 bin 500 işçi alınacağını duyurdu. Haberi duyan vatandaşlar İŞKUR müdürlüklerine akın etti. İlk günde rekor sayıda başvuru yapıldı. Başvuru için 7 saat bile bekleyenler oldu.

ÇAYKUR'un daha önce Rize, Artvin ve Trabzon'daki birimlerinde çalıştırılmak üzere  İŞKUR üzerinden işçi alınacağını duyurmasının ardından, iş başvurusu için gelen vatandaşlar, İŞKUR Rize İl Müdürlüğü önünde toplandı.



Sabahın erken saatlerinden itibaren kurumun önünde bekleyen vatandaşların başvuruları, 08.00'den itibaren 15'er kişilik gruplar halinde alınmaya başlandı.



Rizeli Mustafa Karali AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş başvurusu için 01.30'dan itibaren kurumun önünde beklediğini anlatarak, "7 saatin sonunda başvurumuzu yaptık. Hayırlı olsun" dedi.

Alkışlar herkese, dolar 2.68

Alkışlar herkese, dolar 2.68