Hatırlarsanız, daha önce Cumhuriyete “reklam arası” demişti. O zaman, “AKP’liymiş, milletvekiliymiş, acaba ne yapmış?” diye araştırdığımızda çıkan sonuçları “Tülay Babuşcu TBMM Yerine Sosyal Medyada Çalışmış” başlığıyla SÖZCÜ‘de, bu köşede okumuştunuz.

MAAŞ MECLİS’TEN KEYİF SOSYAL MEDYADAN

İlk imza sahibi olduğu; genel görüşme önergesi, meclis soruşturma önergesi ve meclis araştırma önergesi “yoktu”. Diğer taraftan, TBMM Genel Kurulu’nda “2013 yılında bir, 2014 yılında da iki kere konuşmuştu”.
Meclis’teki bu suskunluğuna karşın sosyal medyada oldukça aktif olan Babuşçu’nun tweet sayısı binlerceydi.

İNÖNÜ’YE “KAHPE” DİYEN “BAŞKAN RTE”

İşte o tweetlerinden provokasyonun dozu artırılmış olan bir yenisi ortaya çıktı:
“Bizans dostu kahpe İsmet İnönü...”
Babuşçu tarafından “retweet” edilen bu tweetin, aslında “BAŞKAN RTE” adlı bir Twitter kullanıcısına ait olması ise çok manidar...

ÖLMÜŞ KİŞİNİN HATIRASINA HAKARETE HAPİS CEZASI VAR

Yargıtay, “kahpe” ifadesini hakaret olarak kabul ediyor. Gerçi sözlükte anlamına bakılması yeterli, yoruma bile gerek yok!.. Nasıl hayattaki kişilere hakaret edilip cezalandırılabiliyorsa, vefat etmiş kişilerin de hatırasına hakaret etmenin cezası var.
“Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilat ederek hakaret eden kişinin ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması” söz konusu. Üstelik ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri oranında artırılıyor (Türk Ceza Kanunu Md. 130).

ERDOĞAN İÇİN BAŞKA KANUN MU UYGULANIYOR?

Twitter üzerinden Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği iddia edildiğinde, insanlar hapis cezasıyla “tutuklu yargılanıyor”.
Ya İnönü’nün hatırasına hakaret edenler ne olacak?