Çankırı'da 3 Mayıs Türkçülük Günü yürüyüşü gerçekleştirildi. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanı İsa Bölükbaşı, TÜRKAV tarafından Fidanlık Mesire yerinde gerçekleştirilen programda, katılanlara teşekkür etti.

Etkinlikleri, geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Bölükbaşı, şunları söyledi:
"Yaptığımız faaliyetleri bir defa yapmak yerine sürekli yaparak gelenekselleştirdik. İşte gelenekselleştirdiğimiz faaliyetlerimizden bir tanesi de bugün burada 4'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz 3 Mayıs Türkçülük Günü Yürüyüşü ve Hıdırellez Bayramı etkinliğimizdir. Bugün burada kutlayacağımız 3 Mayıs Türkçüler Günü ve Hıdırellez Bayramı hepimize kutlu olsun."

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ NEDİR?


Türkçülük-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"'nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.