Okullar ne zaman açılacak belli oldu. Bilindiği gibi bu sene okullar adeta bir son dakika değişikliğe ile okullar planlandığından geç açılacak! Peki yeni öğretim yılında okullar ne zaman açılacak? MEB'in güncellenen takvimine göre Kurban Bayramı nedeniyle okullar 28 Eylül Pazartesi açılacak. Normalde okullar Eylül ortasında açılacakken devlet okullarının ve özel okullların açılış tarihi ileriye atıldı. Nedeni de okulların açılmasından çok kısa bir süre sonra başlayacak Kurban Bayramı tatili... Tatile istinaden turizmcilerden gelen okullar geç açılsın talebi karşılık buldu ve okullar ne zaman açılacak sorsunun cevabı geçtiğimiz günlerde değişti.

Güncellenen 2015-2016 eğitim öğretim takvimine göredevlet okulları 28 Eylül Pazartesi günü açılacak. Tabii açılış tarihi ileri alınınca kapanış tarihi değişti. Buna göre devlet okulları 17 Haziran 2016 Cuma günü kapanacak ve çocuklar karnelerini alacaklar.

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?


Özel okullarda ise farklılıklar olabilir. Devlet okullarının eğitim -öğretim takvimine uyan okullar da 28 Ağustos'ta açılacak ama bu tarihten önce valiliğe başvuru yapan özel okulllar başvurdukları ve valilikçe onaylanan tarihte açılabilecek.