Sobadan sızan karbonmonoksit bir aileyi yok etti.

Foto:DHA


Bugün saat 08.00 sıralarında kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu 6 yaşındaki Sultan Özçelik'in okula gitmek için evden çıkmadığını fark eden Sultan Özçelik, merak edip, kontrole gitti. Kapıyı çalmasına rağmen açan olmayınca, kendisindeki anahtarla içeri giren Özçelik, bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan oğlu 25 yaşındaki Esat, gelini aynı yaştaki Eşe ve torunu Sultan Özçelik'i yataklarında hareketsiz şekilde buldu.

Sultan Özçelik'in feryadına koşan komşuları durumu jandarma ve 112 Acil Servis'e bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri genç çift ve çocuklarının kömür sobasından sızan gazdan zehirlenip, yaşamlarını yitirdikleri belirlendi. Eşe ve Esat Özçelik çiftiyle kızlarının ölümü, yakınlarını yasa boğdu.

Genç çiftin, çalıştıkları iş yerinden dün saat 23.30'da gece vardiyasından çıkıp, kızları Sultan'ı babaannesinden alarak döndükleri tek katlı, müstakil evlerinde sobayı yakıp, uyudukları belirlendi. Özçelik çifti ve kızlarının cesetleri savcı ve jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Güney Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Jandarma, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.