ABD'de yaşayan 23 yaşındaki Stephanie Turner, ender görülen bir deri hastalığının mağduru olarak dünyaya geldi. Harlequin tipi iktiyozis adı verilen hastalık, cildin aşırı keratinleşmesi sebebiyle oluşuyor ve bedenin tamamında kırmızı bir renk ağır basıyor.



Bu hastalıkla doğanların ısıya karşı aşırı duyarlı olmaları sebebiyle, küçük yaşta ölümler sıklıkla görülen bir durum. Stephanie şanslı olanlardan. Ancak Stephanie şanslı olmakla yetinmedi ve hayata kollarını açarak hastalığına meydan okudu.



2 çocuk dünyaya getirdi

İki yıl önce evlendiği eşiyle büyük bir risk alan Stephanie çocuk yapmaya karar verdi. Doktorların doğacak çocuğun herhangi bir rahatsızlık taşıyıp taşımayacağını garanti edememesi çifti yıldırmadı. Doktorlar ne olacağını bilmiyorlardı çünkü ilk defa bu hastalığa sahip birisi anne olmak istiyordu. Stephanie ve eşinin mücacadelesi sonuç buldu. Willy adında sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getiren genç kadın bu kez bir kız çocuğuna sahip oldu.



Doktorlar yaptıkları incelemelerde bu hastalığa sahip kişilerin sağlıklı çocuklar dünyaya getirebileceğinde hemfikir oldular. Tespitlere göre bu hastalığa sahip birinin hastalığını çocuğuna bulaştırması için hem annenin hem de babanın taşıyıcı konumda olması gerekiyordu. Stephanie'nin şansı kocası Curtis'in genlerinde bu hastalığın bulunmamasıydı.