Gözaltına alınan 23 yaşındaki Pakistanlı mültecinin TIR'ı kullanan kişi olmadığı anlaşıldı. Die Welt gazetesinin üst düzey güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde gerçek suçlunun silahlı ve serbest olduğu yazıldı.

Habere göre Berlin'de tüm polis ve özel harekât birimleri bilgilendirildi ve kaçak saldırganın yakalanması için alarma geçirildi.

Berlin’in Ku’damm semtinde dün akşam saat 20.07’de Noel pazarına "kasıtlı olarak" dalıp 12 kişiyi öldüren TIR’ı, ülkeye bir yıl önce gelen Pakistanlı 23 yaşındaki bir mültecinin kullandığı açıklanmıştı.

TIR'ın şoförünün durumuyla ilgili ise çelişkili açıklamalar var. Şimdiye kadar polis verilerine göre, şoförün yanında oturan kişinin ölü bulunduğu, şoförün ise gözaltına alındığından yola çıkılıyordu.

Brandenburg eyaleti İçişleri Bakanı Karl-Heinz Schröter ise, ölüler arasında silahla vurulmuş bir kişinin de bulunduğunu, bu kişinin Polonyalı TIR şoförüne ait olduğunun düşünüldüğünü bildirdi. Schröter, Polonyalı şoförün fail değil, kurban olduğundan yola çıkıldığını da vurguladı. Söz konusu kişinin cesedi şoförün yanındaki koltukta bulunmuştu.

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün akşam bir tırın Noel pazarına girmesi üzerine 12 kişinin öldüğü, 18’i ağır 48 kişinin yaralandığı olaya ilişkin tek şüpheli olarak gözaltına alınan Pakistanlı delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

REUTERS: SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters, meydana gelen kanlı saldırıyı, terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

[old_news_related_template title="Almanya'da TIR Noel pazarına daldı" desc="Almanya’nın başkenti Berlin’in, ünlü Kurfürstendamm Caddesi'ndeki Noel pazarına dün akşam saatlerinde hızla giren bir TIR, çok büyük bir gürültünün ardından çok sayıda kişiyi ezdi. Alman polisinden bu sabah gelen açıklamada, TIR'ın kasıtlı olarak halkın arasına girdiğinin tahmin edildiği belirtildi. Die Welt gazetesi ise şahsın kimliğine ilişkin bir haber yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/7843jdskldksads.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-almanyada-kamyon-noel-pazarina-daldi-1575474/"]

[old_news_related_template title="Berlin’i sarsan vahşetin ayrıntıları ortaya çıktı" desc="Almanya'nın başkenti Berlin'de dün gece bir Noel pazarına kasıtlı olarak girerek 12 kişiyi öldüren TIR'ı kullandığı iddiasıyla yakalanan Pakistanlı 23 yaşındaki bir mültecinin suçlu olmadığı anlaşıldı. Alman polisinden yapılan açıklamada, gözaltına alınan Pakistanlının TIR'ı kullanan kişi olmadığı, gerçek saldırganın silahlı ve kaçak olduğu duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/sur-sondakika-5-20.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-berlini-sarsan-vahsetin-ayrintilari-ortaya-cikti-1576261/"]

[old_news_related_template title="Berlin'i kana bulayan saldırı sonrası Merkel zor durumda" desc="Berlin'de bir Noel pazarında 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra Başbakan Angela Merkel, bunun bir terör saldırısı olduğunu ifade etti ve 'olayı gerçekleştirenin sığınma talep eden biri çıkması halinde hayal kırıklığı yaratacağını' ifade etti. Geçen yıl mültecilere uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle muhalefet tarafından sert şekilde eleştirilen Merkel'in bu olaydan sonra iyice 'köşeye sıkışacağı' yorumları yapılıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/merk347djajd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/berlini-kana-bulayan-saldiri-sonrasi-merkel-zor-durumda-1576573/"]