Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi dalında sınav açtı. Darbe girişimine denk gelen sınav, 2 kez iptal edildi. Son sınav ise Ağustos ayı sonunda yapıldı. Sınavda tek kişi başarı gösterdi ve o da Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın serbest avukatlık yapan eşi Hatice Bircan oldu. Bircan, sınavı “asil” olarak kazanan tek kişi.Eşi Hatice Bircan’ı üniversitede ‘öğretim görevlisi’ kadrosuyla işe başlatan Rektör Bircan, SÖZCÜ’ye olayı doğruladı ve “büro yönetimi” dalında göreve başlayan avukat eşi için “İngilizcesi süperdir. Alnının akıyla sınava girdi ve kazandı” ifadesini kullandı. Bircan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘28 ŞUBAT MAĞDURU, STAJ YAPAMADI’

“Eşim 28 Şubat mağduruydu. Başörtüsü nedeniyle avukatlık stajı bile yaptırılmadı. Kendisi 19 yıllık serbest avukattır. ALES sınavına girdi, 80’nin üzerinde puan aldı. Bizim üniversitenin açtığı sınava da girdi ve kazandı. Ben, üniversiteye kendi yakınlarımdan hiçbir Allah’ın kulunu yaklaştırmadım.

cavit

Hatta annem ‘kimseye faydan olmadı’ diye bana kızardı. Eşim ise alnının akıyla sınava girdi ve kazandı. Kimsenin hakkını yemedi.’’

ADÜ’de geçen yıl 30 Ekim’de yapılan Rektör adayı belirleme seçiminde Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu 162 oyla birinci, Prof. Dr. Cavit Bircan 100 oyla ikinci seçilmişti. YÖK, Bircan’ın adını liste başı yapmış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Bircan’ı Rektör olarak atamıştı.

İLGİLİ HABERCeyhun İrgil: Mülakatta torpil yok dediler peki bu ne?Ceyhun İrgil: Mülakatta torpil yok dediler peki bu ne?