Moody's Investors Service, Türkiye'nin kredi notunu Baa3'ten Ba1 seviyesine ve Türkiye'nin yerel para cinsinden tahvil tavanını A3'ten Baa1'e indirmesine paralel olarak 6 Türk bankasının teminatlı tahvil notlarını düşürdü.

Moody's Vakıfbank, YKB, Akbank, Garanti Bankası, Denizbank ve Şekerbank'ın teminatlı tahvil notlarını düşürürken, Vakıfbank'ın teminatlı tahvil notlarını olası bir indirim için izlemede tutmaya devam etti.

MEVDUAT NOTLARI DA İNDi


Öte yandan Moody's, 14 bankanın uzun vadeli borç ve mevduat notlarını indirdi. Kuruluş, 14 bankanın uzun vadeli borç ve mevduat notlarını, zayıflayan faaliyet ortamı, fonlama ve likidite konularında artan aşağı yönlü riskler nedeniyle düşürdüğünü açıkladı. Notu düşürülen bankalar, Akbank TAS, Alternatifbank A.S., HSBC Bank A.S. (Türkiye), ING Bank A.S. (Türkiye), T.C. Ziraat Bankasi, Turkiye Halk Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi TAO, Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Yapi ve Kredi Bankasi A.S., Turkiye IS Bankasi A.S., Sekerbank T.A.S., Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S ve Türk Eximbank olarak sıralandı.

İSTANBUL VE İZMİR'İN DE NOTLARI DÜŞTÜ


Ayrıca kurumdan yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin kredi notlarını Baa3'ten Ba1'e indirdi. Görünümü 'durağan' olarak belirledi. Moody's, İzmir ve TOKİ'nin Ulusal Ölçek notlarını ise Aaa.tr olarak teyit etti.

FOREKS



TAHVİL NEDİR?

Devletin ya da ticari bir kuruluşun ödünç para sağlamak amacıyla çıkardığı, yıllık belli bir faiz getiren ve alınıp satılabilen değerli kâğıt.



İLGİLİ HABERŞerefsiz Moody’sŞerefsiz Moody’s