Hakkında konuşmuş yurt dışına çıkış yasağı bulunan Sözlü, “Halkımdan kaçmam söz konusu değil. Alnım açık. Verilmeyecek hesabım da yok” dedi. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Ragip Bekaroğlu, Burak İnceoğlu, Mehmet Boran, Mehmet Şahin, Hüseyin Güçüm, Ahmet Sevimli, Şaban Acar, Mustafa Kaan Aslan, Kutfedi Kılınç, Hikmet Erol Akça ve Ömer Aydın ile avukatları katıldı.Müteahhit Ertuğrul Kütük ile Haluk Boran ise duruşmaya gelmedi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


HALK BANA SAHİP ÇIKTI

Hakkında 19 yıla kadar hapis cezası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediyesinde 3 dönem toplam 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını, 2014 yerel seçimlerinde de Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğini belirtti. Sözlü, Halkım da bana sahip çıkmıştır. Adalet ve hukuklu davrandım. Hak ve adaletten hiç şaşmadım. Adana'da sevilen siyasi bir kişiyim. İddialar asılsızdır. Ben bazı siyasiler gibi yargıdan kaçmıyorum. Alnım açık, huzurunuzdan beraatla ayrılacağıma inanıyorum' dedi.

Hakkındaki atılı suçlamalara ayrı ayrı cevap veren Sözlü, 'Sözleşmeye konu malın kabulü ilgili komisyonun işidir. Belediye başkanı olmam nedeniyle kabule karışmam mümkün değildir. ASKİ'nin kabulüyle de ilgim yok. Belediye başkanı, hak edişlerişekliyle inceler, onaylar. Onaylamada kusuru olmaz. Asıl, onaylamazsa kusuru olur. Hak edişlerin onaylanmasını adil olarak yaptım. İta amiri olarak hak edişleri onaylamam hukuka uygundur. Mevzuata da uygundur. Bir itiraz olursa tetkik yapılır' ifadesini kullandı.

İDDİALAR İSPATLANSIN

Sözlü, rüşvet suçlamasını şiddetle reddettiğini söyledi. 'İddia makamı rüşveti ispatlamalıdır' diyen Sözlü, şöyle devam etti: 'Bu bana hakarettir. Kimle ne şekilde menfaat sağladığımı delillerle ispatlamalıdır. Buna mecburdur. Delil göstermeden beni suçlamıştır. Toplumda beni küçük düşürmek amacıyla yapılmıştır. Hak aramak temel insan hakkıysa yargılama da temel insan hakkıdır. Benim yargılanmam onurum olacaktır. Seçilmiş insanım. Biz yargıdan kaçmayız. Seçilmişliğimizi kutsayan bir çizginin görüşünün temsilcisi değiliz. Yargılanmak benim için onurdur. Yargıya güveniyorum. İddiaların doğru olmadığı yargılama sonucu ortaya çıkacaktır.'

DURUŞMA ERTELENDİ

Sözlü, hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasını ve beraatını istedi. Mahkeme heyeti Sözlü'nün yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verip duruşmayı 24 Hazirana erteledi.