Fatih KARAÇALI ADANA, (DHA) - ADANA`da fabrika işçisi 35 yaşındaki D.K., 4 ay birliktelik yaşayıp ayrıldığı 44 yaşındaki Mehmet S.`nin kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürüp koruma istedi. D.K.`nın "Çırılçıplak soyup, ellerim bağlı olarak işkence yaptı, sırtımı bıçakla kesti" dediği Mehmet S. hakkında 3 kez uzaklaştırma kararı verildiği ve hakkında yaralama suçundan dava açıldığı bildirildi.
Merkez Yüreğir İlçesi`nde oturan ve eşinden boşanan D.K., geçen yıl iş ararken Mehmet S. ile tanıştı. D.K. ile Mehmet S. arasında yakınlaşma oldu. Genç kadın, hiç evlenmediğini söyleyen Mehmet S. ile birlikte yaşamaya başladı. İşsiz olan Mehmet S., tekstil fabrikasında çalışmaya başlayan D.K.`nın maaş kartına el koyup, kadına şiddet uyguladı. Dayak yiyince sevgilisi terk eden kadın, tehdit edilince de işini ve evini değiştirdi. Her seferinde D.K.`nın izini bulan Mehmet S., iddiaya göre kadına şiddet uyguladı. 7 kez şikayet ettiği Mehmet S. hakkında uzaklaştırma cezası verildiğini ancak yine de kurtulamadığını ileri süren D.K., başından geçenleri şöyle anlattı:
"Geçen yıl kasım ayında evimi değiştirmeme rağmen beni bulup, eve bıçak tehdidiyle götürdü. Ellerimi ayakları bağlayıp çırılçıplak soydu. Sürekli `Benden ayrılırsan seni öldürürüm` diyerek tehdit etti. Sırtımı bıçakla kesip yaraladı. Anlatılamayacak işkenceler yaptı. Ellerim, ayaklarım bağlı halde gece yarısına kadar işkence yaptı. En sonunda, `Tamam yarın hemen evlenelim` teklifinde bulundum. Bunun üzerine beni çözdü. Karnımın acıktığını söyledim, yemek almak için dışarı çıktı. Ben de fırsattan yararlanıp kaçtım. Karakola gittim, ifade verdi, serbest kaldı. 8 Şubat`ta işe gitmek için evden çıktım, arkamdan geldi. Boğazıma bıçak dayayıp beni zorla arkadaşının kamyonuna bindirdi. Şehir çöplüğüne götürdü. Bana, `Seni burada öldüreceğim, sonun Münevver Karabulut gibi olacak. Cesedini parça parça edip gömeceğim, onun cesedini buldular ama seni kimse bulamayacak` diyerek tehdit etmeye başladı. Elinde 3 bıçak vardı, sürekli bıçakları keskinleştiriyor, acı çekmemem için iyi kesmeleri için bileylediğini söylüyordu. Kamyona kilitledi, kazma kürek alıp çukur kazmaya başladı. Telefonuma el koymuştu, kendi telefonundan yakınlarımı arayıp, helallik istememi söyledi. Kurtulabileceğimi düşünmüyordum. Son bir çaba ile kendisinden ayrılmayacağımı, evlenmek istediğimi söyledim. Söz verince vazgeçti, kamyonla mahalleye kadar getirip aşağıya attı. Ben de karakola gittim. 2 saat sonra polis yakaladı, ifadesini aldı, 2 saat sonra serbest kaldı."
UZAKLAŞTIRMA VERİLDİ
DHA