MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının başında Suriye'nin kuzeyinde sürdürülen Fırat Kalkanı operasyonunu değerlendiren Bahçeli "Askeri müdahale yerindedir isabetlidir. Kobani-Afrin arasının terör örgütünün açılmasına hiçbir şekilde müsaade edilmemelidir" dedi. Bahçeli, 1 Eylül'de Ak Saray'da düzenlenecek olan adli yıl açılış törenine katılacağını açıkladı.

ABD'nin PYD'yi aklamaya çalıştığını belirten MHP lideri "Bu art niyetliliktir. ABD, PYD ve PKK'yı çok açık bir şekilde kullanmaktadır. Terör her yerde ve her zeminde terördür" diye konuştu. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD'nin gizli gündemi Türkiye'yi kelepçeleyip Suriye'nin kuzeyinde fiili bir koridor yaratmaktır. IŞİD ne kadar tehditse, PYD/YPG/PKK aynı oranda tehdittir. Türk devleti milli çıkarlarını sonuna kadar savunmakla mükelleftir. Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırmak için bir fırsat olmasıdır."

HÜKÜMETE DESTEK


"Devletin teyakkuzda bulunması her türlü tedbiri alması yararlı ve hayatidir" diyen Bahçeli MHP'nin terörizmle mücadele konusunda da hükümete her türlü desteği vereceğini ve  hükümetin arkasında duracağını söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NU ANLAMAK ZOR"


Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli,  Türkiye Barolar Birliği ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağını açıkladıkları, Ak Saray'daki adli yıl açılış törenine ilişkin ise "Ana muhalefet lideri Beştepe’deki açılışa gitmekte hangi sakıncayı görüyor anlamak zor" dedi.

"KUMPASIN ARKASINDA FETÖ VAR"


Bahçeli, partisine dönük kaset kumpasının arkasında FETÖ’nün olduğunu belirtti. FETÖ'nün kendisi için ''MHP Genel Başkanı dinsizdir, namaz kılmasını bilmez şeklinde  fitneler çıkardığını da'' belirten Bahçeli '' FETÖ faaliyetleri 7 ayakta genişlemiştir. TSK'dan  tutun emniyete kadar vardır. Bir de siyasi alanda olduğu ifade edilmektedir. Herkesin sorduğu soru şudur "Acaba siyasette de var mıdır ?" Eğer vardır deniyorsa bugün FETÖ ile mücadele edenler siyasi alanı da gözden geçirmelidir. MHP ile ilişkisi olan varsa da hemen ilişkimizi keseriz'' dedi.

''Milli Mutabakat Hükümeti'' taleplerine de değinen Bahçeli '' 316  milletvekiliyle mecliste geniş bir desteğe sahip olan bir hükümet var, bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız. PKK'nın uzantılarıyla  milli mutabakat olur mu?  FETO'nun kalıntılarıyla milli mutabakat olur mu? Her türlü fedakarlığa hazırız. Türkiye'nin bölünmesine müsaade edilmeyecektir. Var olan gücümüzle  MHP olarak  kanla canla veririz'' diye konuştu.

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ


Bahçeli ''İkinci darbe girişimi olacağı '' iddialarının sorulması üzerine de, '' Bu bilgiye sahip olup basınla paylaşan arkadaşlar, her kim olursa olsun, televizyonda her gün görünen insanlar. Bu ülkenin de baş savcıları var. Bu tür müdahaleyi söyleyenlere başvurup gerekli tedbiri almak için adımlar atılmalıdır.'' yanıtını verdi.