CHP Konak İlçe Örgütü İzmir'de sıra dışı bir eylem gerçekleştirdi. Konak Meydanı'nda toplanan partililer, "Bu halkı siz delirttiniz" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Basın açıklamasının ardından bazı vatandaşlara deli gömleği giydirildi.  Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, "93 yıllık cumhuriyet tarihimizde kurulan 65 hükümet içinde son 14 yılda ülkemiz gerek içeride, gerek dışarıda hiç bu kadar itibarsızlaştırılmadı. İnsanlar bu kadar çelişki ile akıl sağlığını bozacak bir yönetim şekli görmedi" dedi.

FOTO:SÖZCÜ - Grup adına açıklamayı CHP Konak ilçe Başkanı yaptı. FOTO:SÖZCÜ - Grup adına açıklamayı CHP Konak ilçe Başkanı Şakir Başak yaptı.

"ANLAMADIK, DELİRTTİNİZ"


Başak AKP İktidarı'nın halkı nasıl ve niçin delirttiğini şu sözlerle anlattı: "Özgürlük" dediniz, basın özgürlüğünü yok ettiniz. Türkiye'yi gazeteciler için yarı açık cezaevine çevirdiniz. "Demokrasi araçtır" dediniz, şimdi araçtan indiniz.  "Adalet" dediniz,  şaşaalı adalet saraylarında adaleti yok ettiniz. "İstikrar" dediniz, toplumu mezheplere, etnik kökenlere, bölgeciliğe ayırdınız. Ekonomik alanda doları 3,50 yaptınız.
Kendi ülkemizin tarımı içler acısı, samanı bile ithal ediyorsunuz.  93 yıllık cumhuriyet tarihinde kadınlar hiç bu kadar cinayetlere, tacizlere maruz kalmadı. Kurduğunuz vakıflara çocukları emanet ettirdiniz, çocuklara cinsel istismara göz yumdunuz, "Bir kereden bir şey olmaz" dediniz.  "Ahlak" dediniz, "Din" dediniz, yüce İslam dininin ilkelerini kullandınız, ama pratikte tam din karşıtı hareket ettiniz. Taşeron sistemi yetmezmiş gibi kiralık işçi sistemi getirdiniz, insanların alın terini sömürdünüz. Eğitim sistemini cemaate teslim ettiniz, bu cemaat içinde terör örgütü yetişmesine göz yumdunuz. Eğitim sistemini 14 yılda 14 kez değiştirdiniz. "Sağlık hizmetleri parasız olacak" dediniz, eczanelerden aldığımız ilaç faturalarında sağlık ücreti ödettiniz. Tam  terör örgütü bitti derken, 14 yıllık iktidarınızda, başımızdaki terör örgütü yetmezmiş gibi, FETÖ ve DAEŞ terör örgütlerinin oluşmasına zemin hazırladınız. İktidarınızda ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. "Çözüm süreci, barış süreci, müzakere" dediniz, patlayan bombalar ile ülkeyi mayın tarlasına çevirdiniz. Her gün 5-10 şehit verdirdiniz. "Analar ağlamasın" dediniz, anaların ağladığı yetmezmiş gibi tüm ülkeyi ağlattınız.  Dün, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü düşman ilan ettiniz, "İki ayyaş" ile ifade ettiniz, şimdi bir numaralı Atatürkçü olmaya çalışıyorsunuz.  "Dış politikada sıfır sorun" dediniz, bütün komşularımız ile dostluğumuzu sıfırladınız. Yahudi  lobileri tarafından Davut Yıldızı takılan ilk müslüman oldunuz. Dışarıda  "Van minüt" dediniz, içeride "Yes pilis" diyerek şov yaptınız. "İsrail terör devleti, dünyayı başlarına yıkarız" dediniz, sonra, İHH'nın Mavi Marmara gemisi ile insanları ölüme gönderdiniz. Şimdi öldürülen insanların davalarından vazgeçtiniz.
"Hırsızlık haramdır" dediniz, sonra, "Hırsızlık babadan oğula geçer" dediniz. Ege Denizi'nde mevcut 18 adaya Yunan bayrağı diktirdiniz, Süleyman Şah türbesini kaldırıp vatan toprağını terk ettiniz.
Fırat Kalkanı ile Suriye'ye girerek "Esat rejimini devirmek için girdik" dediniz, üç gün sonra "Terör örgütü için girdik" dediniz.  Terör, taciz, tecavüz, çöken ekonomi, işsizlik, yanan çocuklar, bitmeyen ölümler, dış politikada geldiğimiz nokta kimin umurunda? Sorunumuz bunlar mı yoksa başkanlık mı? Sayın cumhurbaşkanı; siz başbakan mısınız, bakan mısınız, parti genel başkanı mısınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mısınız, Merkez Bankası Başkanı mısınız, Gemelkurmay Başkanı mısınız? Anlamadık. Delirttiniz."