Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA) GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz çukur siyasetinin Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır'da hangi tahribatlara neden olduğunu beraber gördük ve yaşadık" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ak Parti'nin Gönül Köprüsü projesi kapsamında Bursa ile kardeş olan Batman'a beraberinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgün, Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman eski milletvekilleri Ziver Özdemir, Nezir Nasıroğlu, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ak İl Başkanı Hakan Kahtalı ve 29 kişiden oluşan Bursa Büyükşehir Belediyesi heyeti eşlik etti. Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet, kentin en yoğun olan Turgut Özal Bulvarı üzerindeki esnafları ziyaret ederek sohbet etti. Sohbet ettiği esnaflardan sık sık çözüm sürecinin yeniden başlatılmasına yönelik talepler alan Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:
BURALARI SURİYELEŞTİRMEK İSTEDİLER
"Özellikle teröre karşı, terörün Batman'ın içinde tahribatını engellemek adına Batmanlı hemşehrilerimiz çukur siyasetini etkin hale getirmemek adına çok ciddi direndiler ve terör örgütü ile aralarına mesafe koyma adına ciddi direniş gösterdiler. Biz biliyoruz ki terörle aramıza ne kadar mesafe koysak ilimize o kadar yatırımcı gelir. Biz çukur siyasetinin Cizre'de, Silopi'de, Diyarbakır'da hangi tahribatlara neden olduğunu beraber gördük ve yaşadık. Burada esnafımızı bir ekmeğe muhtaç edenler, insanımızın kapısından sokağına çıkamaz hale getirenler, bugün bunu farklı boyuta taşıyarak, yine bölgenin insanlarının hayatına mal olacak şekilde ve yaşamını altüst edecek şekilde, belki de Suriyelileştirmek için belki de Esed rejimine Türkiye'nin belli bir kısmını feda edebilme adına bu eylemleri ortaya koyanlar, elbette ki hem milletimizin nezdinde hem de hukukun nezdinde hesap verecekler."
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞA ZARARI YÜZDE 1
Bulvardaki bir kırtasiyeyi ziyaret eden Bakan Tüfenkci, kırtasiye malzemelerinin denetimlerini sıklaştırdıklarına dikkat çekerek, "Okul sezonu başlıyor. Okullar başlamadan önce kırtasiye ürünlerini bakanlık olarak denetledik. Ürünlerin sağlığa zarar oranını yüzde 1'e kadar düşürdük. Bu dünya standartların üzerindedir. Geçmiş yıllarda bu oran yüzde 23'lerdeydi. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha sağlıklı kırtasiye ürünleri sunmuş oluyoruz" dedi.

DHA