BOMBA EĞİTİMİ GÖRMÜŞ
Mersin'de sansasyonel bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları belirlenen terör örgütü PKK'nın aynı gün içinde 2 ayrı operasyonda yakalanan eleman sayısı 12 olarak açıklanırken, izleme ve operasyonların Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terör Şubesi tarafından ortak yürütüldüğü bildirildi.
İstihbarat ekipleri, terör örgütü mensubu Medine A.'nın kırsal alanda bomba eğitimi alarak, canlı bomba ve suikast tarzı eylem yapmak amacıyla sahte kimlikle Mersin'e geldiğini belirleyince onu yakın takibe alarak, yakalandı. Şüpheli ile işbirliği içerisinde hareket ettiği belirlenen diğer kadın örgüt mensupları; D.T. ile A.T. de adresleri belirlenerek kısa sürede ele geçirildi. Örgüt üyesi 3 kadının sorgulamalarından sonra operasyon genişletildi. Bu operasyonlarda da Medine A.'ya yardım ve yataklık yaptığı belirlenen E.F., Ş.A., H.K., A.K. ile Z.A. yakalanarak gözaltına alındı.
KEŞİF YAPTIKLARI SAPTANDI
Yakalanan örgüt mensuplarının Şırnak ve Siirt'in kırsal bölgelerinden Mersin’e gelerek güvenlik birimlerinin bulunduğu binalarda, ayrıca İstiklal, Silifke ve Kuvayi Milliye Caddesi ile bazı büyük alışveriş merkezlerinde keşif yaptıkları da Mobese ve güvenlik kamera görüntülerinde belirlendi.
Bu arada örgütü yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında terör örgütü PKK üyesi C.T., Ç.M., F.E., ile sahte kimlik taşıyan kadın zanlı E.Ö. de yakalandı. Gözaltına alınan 12 zanlıdan C.T. ve E.Ö.  tutuklanırken, diğer 10 zanlı ile ilgili işlemler sürüyor.



 

DHA