TBMM Genel Kurulunda, haklarında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmelerinde Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına gelerek bir süre sohbet etti, sohbet esnasında Bahçeli'nin oldukça neşeli olduğu gözlendi.

FOTO:Zekeriya Albayrak/SÖZCÜ FOTO:Zekeriya Albayrak/SÖZCÜ

8 AY SONRA GÖRÜŞTÜLER


Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkan Yardımcısı görevindeyken, 7 Haziran seçimlerinin ardından eylül ayında kurulan seçim hükümetinde görev almayı kabul etmiş ardından hakkında ihraç süreci başlatılmıştı. Türkeş bu gelişmelerin ardından AKP saflarına geçmiş ve 1 Kasım seçiminde Meclis'e AKP Ankara milletvekili olarak girmişti. MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in de oğlu olan Tuğrul Türkeş daha sonra kurulan kabinede Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ


Bahçeli'ye en yakın parti kurmaylarından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dikkat çeken fotoğrafı Habertürk TV yayınında anlattı. "İnsani ve medeni bir tavırdan ibarettir" diyen Yalçın, fotoğrafa anlam yüklenmemesini, Türkeş'in hal hatır sorduğunu söyledi. "Ne olursa olsun geçmişte yakın diyalogları var" diyen Yalçın, Türkeş'in "Görüşmelerin sonuna kadar kalacak mısınız" sorusunun gülüşmelere neden olduğunu aktardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in TBMM Genel Kurulu'nda çekilen fotoğrafı ilgi çekmişti. Samimi bir görüntü içerek fotoğrafın çekildiği anda iki ismin arasında neler konuşulduğu ortaya çıktı.


KARŞILIKLI SERT SÖZLER SARF ETMİŞLERDİ



Tuğrul Türkeş'in AKP'ye geçmesiyle son bulan 8 ay önceki Türkeş-Bahçeli polemiği sert sözlere sahne olmuştu.

"İHANET...MİRASYEDİ..."

MHP lideri Bahçeli Davutoğlu'nun davetine olumlu yanıt vererek 1 Kasım seçimleri öncesinde kurulan seçim hükümetinde görev almayı kabul eden Türkeş'e "Tarih turnusol kağıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez" diye tepki göstermiş MHP Genel Merkezi'nden ardı ardına yapılan açıklamalarda da Türkeş'e 'hain' damgası vurulmuştu.

"ALLAH BUNLARA İKTİDAR NASİP ETMESİN"

Tuğrul Türkeş de bu sözler ve hakkında açılan ihraç işlemleri için aynı sertlikte yanıt vermiş "Hak yiyen lider, adamları vasıtasıyla, partiden zorla attığı adama haricen ödeme teklif ettiriyor. Allah bunlara iktidar nasip etmesin. Türkiyem, yine büyük badire atlattın. Milletimizin ellerine sağlık... Rahmetli Türkeş hayatta ve iktidarda olsaydı Türkiye bu krizi yaşamazdı. Hiç kimse beni MHP'den atamaz atamamıştır da. Benim tapulu arazime başkasına gecekondu kurdurmam" demişti.

"BİR DAĞDAN BİR SERÇE KALKSA DAĞ NE KAYBEDER?"

Bahçeli, AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş hakkında o dönem yaptığı bir başka açıklamada, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?" ifadelerini kullanmıştı.

"KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"

Türkeş ise, Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesinin ardından gelen bu eleştiriye ise “MHP benim babamın partisidir, MHP benim için tektir. Milliyetçi hareket her şeyimdir. Beni partiden atmaya kimsenin gücü yetmez” diye yanıt vermişti.