Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan en önemli hizmetlerden bir tanesi e okul veli bilgilendirme sistemi olurken, e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden veliler öğrencilerin okuldaki durumları hakkında pek çok bilgiyi alabilmektedir. Online olarak yapılan sorgulamalar sayesinde kişilerin ihtiyaçlarını karşılaması oldukça kolay olduğu gibi öğrencilerin başarı durumu kolay bir şekilde takip edilebildiğinden dolayı eğitim alanındaki tüm işlemler daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Sorgula.gen.tr sitesinde yer alan e okul giriş yazısında belirtildiği gibi giriş ekranı şöyledir;

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Resmi Sitesine Giriş İçin Tıklayınız

E Okul Giriş

E okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli detay sorgulama blog sitesinde yer alan e okul veli girişi yazısında belirtildiği gibi girişte üyelik bilgilerinin kullanılması gerektiğidir. Tüm öğrenciler için üyelik bilgileri otomatik bir şekilde oluşturulmaktadır. Giriş ekranında öğrencilerin TC kimlik numarası ile birlikte okul numarasının kullanılması gerekmektedir. Belirtilen bilgilerin kullanılması ile birlikte veliler ya da öğrenciler e okul veli bilgilendirme sistemine giriş sağlayabilir. Giriş sağladıktan sonra özel bir portal açılarak kişilerin seçimler yapması ve seçimlere bağlı olarak da bilgi alması sağlanacaktır.

Böylece sisteme giriş yaptıktan sonra hangi konuda bilgi almak istiyorsanız, menüden o seçimi yapmanız yeterlidir. Böylece kişilerin öğrencilerin not durumu, devamsızlık durumu gibi bilgileri öğrenilebilir. Bu konuda özellikle devamsızlık durumu sıkı bir şekilde takip edilebilir. Öğrencilerin hangi günlerde okula gittiği ya da hangi günlerde okula gitmediği e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden görülebilir. Bu bakımdan öğrencilerin devamsızlık gibi tüm detayları kolay bir şekilde görüntülenebilir. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetler ile birlikte her zaman bilgi almak mümkündür ve tüm öğrenci ile veliler bu imkandan yararlanabilir.