Sosyal medya artık hayatımızın büyük bir parçası. Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcıları oldukça fazla. İşte küçük bir fikirden zengin olmaya giden yollardan geçen başarıların hikayeleri...
 

Mark-Zuckerberg

BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN DÜNYAYI ETKİLEME HİKAYESİ: FACEBOOK

Facebook 2008 yılında ortaya çıktı. Kurucusu Mark Zuckerberg siteyi öğrencisi olduğu Harvard Üniversitesi öğrencileri için kurmuştu. Öğrenciler tarafından oldukça tutulan site zamanla Amerika'nın tüm üniversitelerinde yaygın bir şekilde kullanılır hale geldi. Site bir yıl içerisinde tüm Amerika'da popüler oldu.
 
Facebook 2006 yılında tüm e-posta adreslerine açıldı ve Mark Zuckerberg başarı merdivenlerini çıkmaya başladı. 2016 yılına geldiğimizde ise, Facebook bugündünyanın en fazla üyesi bulunan sitesi. Kurucusu Mark Zuckerberg ise dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor.
 

Jack-Dorsey

140 KARAKTERLE BİR ŞEYLER ANLATMAK: TWİTTER

Günümüzde dünyanın en popüler sitelerinden bir diğeri ise Twitter. İnsanların yaşadıklarını paylaşma amacı kurulan Twitter gün geçtikçe kendini geliştirdi. 2006 yılında hayatımıza giren Twitter Jack Dorsey'in öncülüğünde 14 arkadaşın çabalarıyla birlikte kuruldu. Dorsey'in fikri ile katıldıkları yarışmada birinici seçilmeleriyle 2006 yılında Twitter'ın temelleri atılmış oldu.
 
Twitter logosunda yer alan meşhur kuş bir erkektir ve adı Larry’dir. Logo kuşların cıvıltısından ortaya çımıştır ve konuşmayı çağrıştırmaktadır.
 

Instagram

FOTOĞRAF PAYLAŞIMI VE FENOMEN OLMA YARIŞI: INSTAGRAM

Bir başka sosyal medya organı Instagram ise yine gönülleri kazanmış bir uygulama. Instagram  Stanford Üniversitesi mezunu Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruluyor. Kurucularının uygulamayı yapmadan önce, Google, Odeo ve Microsoft gibi dünya devleri şirketler de çalışmaları dikkat çeken bir ayrıntı. Ortaya çıkan fikir sonucunda dünyanın en fazla kullanılan fotoğaf düzenleme ve paylaşım uygulamasını yaratıyorlar.
 
Instagram'ın kaderi Facebook tarafından satın alınınca değişiyor. Uygulama 1 milyar dolara satın alınınca dünyanın ilgisini iyice çekmeyi başarıyor.