2 aydır geri hareket eden Mars, bu hafta itibarıyla artık ileri hareketine başlıyor. Merkür Yengeç Burcu’na geçiş yapıyor, Venüs ve Neptün’ün romantik dansı başlıyor!

Bir süredir hepimiz yorgun, yataktan kalkmakta zorlanan,  hayatta birçok şeye karşı isteksiz bir moddaydık. Mars’ın geri hareketinin bitişi ile üzerimizdeki ölü toprağını hızlı bir şekilde atacağız. Merkür’ün de Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte aklımız, fikrimiz daha çok ailevi konulara yönelmeye başlayacak. Eski hatıralar, anılar zihnimizde uçuşmaya başlıyor. Yüzümüzü bir parça geçmişe dönebilir, sorunlarımız, hatalarımız ne varsa sorgulayabiliriz. Bu dönemde ev almak, kurmak, kiralamak her türlü gayrimenkul konularına yönelmek için uygun bir dönemdir. Eski dostlarla, eski arkadaşlarla bir araya gelip geçmişi sık sık yadedebilirsiniz. Ve Venüs  ve Neptün’ün romantik dansı ile bu hafta afetme, kabul etme ve sevgiyle bir şeyleri tedavi etmek için çok uygundur. Yalnız olanlar ise romantik, duygu dolu bir ilişkinin  kapılarını aralayabilir, ilişkilerinde sorunlar yaşayanlar bir şans daha verebilirler.

Koç ve yükselen Koç;
Merkür’ün Yengeç Burcu’na geçişi ile; yuva, aile, yaşadığınız mekanla ilgili iletişim trafiği artmaya başlıyor. Bu dönem geleceğe yönelik planlar yapmak ve bu planları nasıl uygulayacağınızı organize etmek için güzel bir süreç. Bu hafta Venüs / Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, bu da size evinizde yuvanızda huzur ve barış zamanına işaret etmekte. Bu hafta Venüs-Pluto etkileşimi ile öncelikle bu hafta ikili ilişkilere dikkat diyoruz. İlişkiler, evlilik, ortaklıklarla ilgili sorunlar, sıkıntılar, kayıplar söz konusu, ayrılıklar, boşanmalar, ilişkilerde engeller söz konusu.

Boğa ve yükselen Boğa;
Merkür ise bu hafta artık Yengeç Burcu’na giriş yaparak zihninizi para-finans konularından ayırıp daha çok seyahatler, bilgi, eğitimle ilgili konulara yönlendirmenizi sağlayacak uzunca bir süre. Bu hafta Venüs /Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, dostlarınızdan birileri size duygusal anlamda açılabilir veya arkadaşlarınız sizin için çöpçatanlık yapabilirler. Ya da arkadaşlarınızla birlikte bu hafta sanatsal bir takım aktivitelere katılabilirsiniz, dostlarınızdan harika destek ve yardım görebilirsiniz ihtiyacınız olan her konuda, onlarla birlikte tatil planları da yapabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;
Merkür’ün Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte; finansal konular ve kazançlarınıza ilişkin konuşmalar, fikir alış-verişleri, bilgi trafiği artmaya başlıyor. Bu hafta Venüs /Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, iş hayatınızı sizin için daha verimli daha sevebileceğiniz bir yere dönüştürmek için girişimlerde bulunabilirsiniz. Venüs / Pluto etkileşimi ile; finansal konularda dikkatli olmalı, yatırımlarınızı dikkatli değerlendirmelisiniz. Bu hafta riskli girişimlerde bulunmak için pekte rahat ve uygun değil açıkçası. Değerli eşyalarınıza sahip çıkmanızı önerebilirim.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Merkür’ün burcunuza geçişi ile beraber; hayatınızda iletişim, düşünce, bilgi alış-verişi, anlaşmalar, sözleşmeler gibi konulara hız verecektir. Yalnız önemli bir takım kararlar verirken veya imza atarken daha duygularınıza göre davranabilirsiniz. Bu hafta Venüs /Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, bu hafta yaşamınızı güzelleştirmek veya kendinizi güzelleştirmek adına girişimlerde bulunmak için harika bir hafta. Venüs /Pluto etkileşimi ile; ailevi sorunlar, aile ile ilgili kayıplar, ikamet edilen yerle ilgili sorunlar, yaşamdan beklentilerin düşmesi gibi durumlar oluşabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;
Merkür’ün Yengeç Burcu’na geçişi ile beraber; iletişim, konuşma ve bilgi alış-verişi açısından ilişkiler yavaş ilerleyebilir. 12. Evinizde ilerleyecek olan Merkür, yazı alanında yaratıcı çalışmalar yapabilmeniz için size destek olacaktır. Bu hafta Venüs / Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, gizli aşk ilişkilerine çekilebilirsiniz veya ilişkilerinizi gizlilik içinde yürütmeyi tercih edebilirsiniz. Venüs / Pluto etkileşimi ile; bu hafta özel hayatınız biraz risk noktasında, aldatma-aldatılma gibi durumlar olabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı dikkatli olmanızda yarar var, prezervatif kullanmayı ihmal etmeyin.

Başak ve yükselen Başak;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte; arkadaşlarınızla ve sosyal çevrenizle ilgili daha çok iletişim ve bilgi alış-verişi içinde olacağını gösteriyor. Bu hafta Venüs /Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, arkadaşlarınız ve dostlarınız arasında çok önemli yardımlaşma ve destek temaları ön plana çıkabilecektir. Venüs / Pluto etkileşimi ile; eğer özel hayatınızda kimse yok ise bu hafta flörtler, yakınlaşmalar söz konusu olabilecektir. Özellikle arkadaşlarınız sizler için çöpçatanlık yapabilirler. Hayatınızda biri var ise tartışmalardan uzak durmanızda yarar var.

Terazi ve yükselen Terazi;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte; iş ve kariyerinize ilişkin konularda bilgi alışve-rişlerinizde artış, iş ve kariyerinize ilişkin konularda önemli bazı kararlar vermenize neden olabilir. Bu hafta Venüs /Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, iş hayatınızda küs ve problemli olduğunuz kimselerle barışmak, kırılan kalpleri onarmak için harika bir hafta. Venüs /Pluto etkileşimi ile; iş ve kariyer anlamında ani gelişen durumlar söz konusu, eğer aklınızı kullanabilirseniz bu hafta iş ile ilgili bir krizi kendi yararınıza dönüştürebilir, kârlı çıkabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte, felsefi konularla daha fazla ilgilenebileceğinize, sizden uzakta yaşayan kişilerle ilgili daha fazla iletişim içine gireceğinize, bu süreçte özellikle rüyalarınızın gerçekten haber verici özellikte olacağına işaret etmekte. Bu hafta Venüs /Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, iş hayatınızda küs ve problemli olduğunuz kimselerle barışmak, kırılan kalpleri onarmak için harika bir hafta. Venüs /Pluto etkileşimi ile özellikle anlaşmalar imzalamak, fikir tartışmalarına girmek için pek uygun bir hafta değil.

Yay ve yükselen Yay;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte, başkalarına ait finansal konularla ilgili daha çok kafa patlatacağınıza, ortaklaşa kazanılan gelirleri artırmak için yeni fikirler üretebileceğinize işaret ediyor. Bu hafta Venüs / Neptün arasında uyumlu bir etkileşim olacak, evinizi, yaşadığınız alanı güzelleştirmek adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Venüs / Pluto etkileşimi ile; finansal anlamda da kazançlar söz konusu fakat beklenmedik harcamalar çıkabilir. Güneş /Neptün etkileşimi ile evinizde yapmayı planladığınız romantik dokunuşlar için aslında tam zamanı.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte, yeni ortaklıklar kurma, imzalar atma, sözleşmelerle ilgili konularda etkin olacaktır. Bu süreçte partnerinizi çok daha fazla düşünebilirsiniz. Bu hafta Venüs /Neptün etkileşimi sayesinde, varsa partnerinizle birlikte birkaç günlüğüne bir yerlere kaçabilir, romantik bir tatil yapabilirsiniz. Venüs /Pluto etkileşimi ile; ilişkiler açısından da gerginlikler, ortaklaşa işlerde, evlilik gibi durumlarda krizler söz konusu. Eğer hayatınızda özel anlamda biri yok ise biraz cinsellik yönü ağır basan ilişkilere yönelebilirsiniz de.

Kova ve yükselen Kova;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte, birlikte çalıştığınız kişilerle fikirsel anlamda uyum içinde olacağınızı, yeni iş görüşmeleri, yeni iş projelerinin gündeme geleceğine işaret etmekte. Bu hafta Venüs /Neptün etileşimi ile romantik zamanlar oluşturmak için harikadır, yaratıcı çalışmalar içinde aynı şekilde. Venüs /Pluto etkileşimi ile; birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerde krizler oluşabilir eğer akıllıca davranırsanız kriz ortamını kendi yararınıza dönüştürebilirsiniz. Güneş /Neptün etkileşimi ile de yaşamınıza keyif katacak yaratıcılığınızı tetikleyecek yeni alanlara yönelebilirsiniz.

Balık ve yükselen Balık;
Merkür’ün bu hafta Yengeç Burcu’na geçişi ile birlikte, özel yaşamınızda özellikle iletişim kanalarınızı daha aktif hale getirmeye başlayacak. Ancak aşk hayatınızla ilgili kafa karışıklığına hazır olun özellikle yalnız olanlar! Bu hafta Venüs /Neptün etkileşimi ile, hayal gücünün yüksekliğine işaret eder ve yardımlaşma temasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayacaktır. Venüs /Pluto etkileşimi ile; eğer özel hayatınızda kimse yok ise bu hafta flörtler, yakınlaşmalar, tanışmalar söz konusu olabilecektir. Hobilerinize yönelebilir, yeni hobiler elde edebilirsiniz.

ESMiYOR DEĞiL, AĞAÇLARI KESiYORLAR


Merhaba hepinize;
Son günlerde artan hava sıcaklarından dolayı hepimiz muazzam bir şikayet halindeyiz. Ne yazık ki sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde hissediyoruz artık. Bunun birincil sebebide rant uğruna sürekli bir şekilde dikilen beton yığınlar ve bu beton yığınlarının dikilmesi için kesilen ağaçlar. İktidarın ciddi bir ağaç alerjisi olduğu kesin. Artık çocukluk döneminde ağaçlarla ilgili nasıl bir travması oldu bilemeyiz tabii, bu kadar ağaç ve doğa düşmanı olabilmek için. Kesilen ağaçlardan dolayı, olası bir esinti bile artık meydana gelmiyor. Artık gölgelik alanları ağaçlar değil beton tabutlar meydana getiriyor. Evet, hepsi birer beton tabut! Olası yüksek ölçekli bir depremde domino taşı misali hepsi birbirinin üzerine devrile devrile çok büyük bir felakete sebep olacaklar. Her zaman söylerim, doğaya tabiata iyi davranmazsanız tabiat ananın intikamı çok acı olacaktır...
Neyse konumuz bu değil tabi. Bildiğiniz üzere Güneş artık Yengeç Burcu’na geçiş yaptı ve hali hazırda Venüs’te Yengeç Burcu’nda ve bu hafta Merkür Yengeç Burcu’na geçiş yapacak. Bu neden önemli ? Yengeç Burcu’nu oluşturan takım yıldızlarından birinin ismi Canis Major yani Büyük Köpek Yıldızı takımı. Canis Major takım yıldızının en parlak yıldızı isminin bir çoğunuzun aşina olduğu Sirius yıldızıdır. Bu yıldız Dünya’dan gözlemlendiğinde, güneş’ten sonra gelen en parlak yıldızdır. Ayrıca, dünyaya en yakın yıldızlardan biridir. Sirius, yakıcı, kavurucu anlamına gelir. Bu isimle anılmasının nedeni, Sirius’un Doğu’dan yükselmeye başlamasının ardından, günler geçtikçe güneşin ışığında kaybolmasıyla birlikte yaz sıcaklarının başlamasıdır. Antik Yunan’da yazın bu günlerine, o sıcakta dışarıya çıkmak için sadece köpeklerin yeterince deli olduğuna ithafen, köpek günleri denirdi. Bu yüzden bu sıcaklara halk arasında “Köpek Terleten” sıcakları da denmektedir. Yıldız, bu sebepten Köpek Yıldızı olarak anılmaya başlamıştır. Sonuçta takımyıldız da Büyük Köpek olarak adlandırılmıştır.
Gökyüzünde Yengeç dönemi sona erdiğinde yaklaşık bir ay sonra, bu bunaltıcı sıcaklar nispeten daha hafiflemeye başlayacaktır. Tabii siz buna bu kadar güvenmeyin. Malum kesilen ağaçlardan dolayı zaten mevsim normallerinin üstünde hissediyoruz sıcaklıkları. Bu yüzden her gördüğünüz bir avuç yeşile iyi bakın...