Yılın son tutulması, bu hafta gerçekleşecek olan Balık Burcu’ndaki “Şiron” etkili Ay tutulması olacak. Tutulma ilk 15 günlük süreçte en güçlü etkilerini ortaya koyacak olsa da aslında yıl sonuna kadar etkili olacak...

Tutulma zamanı bireysel anlamda biraz daha kendi kabuğumuza çekilmek isteyebilir, yalnızlık ihtiyacımız çok fazla artabilir. Alma-verme dengesini oluşturmamız gereken bir sürece işaret ediyor. Kendimizden özveride bulunduğumuz, fedakârlık yaptığınız konularla, yüklendiğimiz, hayır diyemediğimiz sorumluluklara yönelik bir farkındalık yaşayabiliriz. Hem ruh, hem beden sağlığımıza odaklanmalıyız. Duygusal anlamda bizi etkileyen konular, hassasiyetler bu dönemde yoğun bir biçimde su yüzüne çıkabilir. Bir süre gündelik hayatın akışına kendimizi bırakmak ve yapmanız gereken işleri yapmak isterken üzerimize aldığımız işleri bitirmekte zorlandığımız anlar olabilir. Enfeksiyonlar bu dönemde artış gösterebilir, dalgınlığa, unutkanlığa karşı dikkatli olmalıyız. Koşulların her an değişebileceğini bilmeli, bu yüzden cebimizde sürekli bir B planı ile dolaşmalıyız. Verilen sözlerin tutulması gecikebilir veya tutulmayabilir.  Bilinçaltımızdaki konuları görünür hale getirerek onlar üzerinde çalışmalar yapmak, ruhsal sorunlarımızı çözmek, terapi desteği almak için en uygun dönemdir. Kendimizi bizimle hiçbir ilgisi olmayan, üzerimize vazife olmayan konular için kurban etmemeliyiz.  Yaratıcı çalışmalar yapmak veya hobiler edinmek, resim yapmak, dans etmek, resim veya dans kurslarına yazılmak için çok uygun bir dönemdir. Şiron Asteroidi popüler anlamı ile “Yaralı Şifacı” demektir. Şiron bizim en derin yaralarımız ve bu yaraları iyileştirmek için verdiğimiz mücadeleyi anlatır. Şiron’un olduğu noktada her şekilde bir yara alma hali ve akabinde bu yarayı iyileştirmek için verdiğimiz mücadeleyi anlatır. Tutulma öncelikli olarak psikolojik olarak bizi zorlayacak durumlara işaret etmektedir. Ruh sağlığımızı tehlikeye atacak, ruhsal anlamda özellikle zorlayacak durumlar. Ya da kendi ruhsal sorunlarımız ile yüzleşme imkânı da tanıyabilir. Ama iyicil anlamı ile belki de hayatımızdaki en büyük soruna, yaramıza bir ilaç, bir şifa ile de karşılaşabiliriz.

Koç ve yükselen Koç;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 12. Ev’inde olacak. Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil.  Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Depresyona eğilim, kabuğunuza çekilip yaşama seyirci kalmak isteyebilirsiniz. Ya da bu tutulma zamanı zihniniz fişek gibi çalışır ve projeler, fikirler üretebilir.

Aslan ve yükselen Aslan;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek.  Bu tutulma sizlerin 8. Evinde meydana gelecek. Finansal kaynak arayışı içinde iseniz bu tutulma zamanında destekleyici etkiler altında olabilirsiniz. Bu tutulma size ihtiyacınız olan finansal kaynağı, hayatınızın dinamikleri nasıl ise o şekilde getirecektir. Tutulmada Şiron Asteroidi de etkin olacak. Her ne kadar kaynaklara ulaşılabilir bir durumda olacaksanız da, şiron etkisi ise parasal konularda sarsıntı, kriz de söz konusu olabilir.

Yay ve yükselen Yay;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 4. Ev’inde meydana gelecek. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Tutulma su grubundan bir burç olan Balık Burcu’nda olacağından, evinizde veya ofisinizde su tesisatı sorunları oluşabilir. Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacağından dolayı, evinizde ve yakınlarınızdan hasta birine bakmanız, bakıma ihtiyacı olana yardım etmeniz de gerekebilir açıkçası.

Boğa ve yükselen Boğa;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 11. Ev’inde meydana gelecek. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili ilişkilerde gerginliklere dikkat... Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacağından bu aralar dostlarınıza neredeyse terapistlik yapabilir, onların acılarına, yaralarına ortak olabilirsiniz. Bu tabii tutulmanın iyicil olası etkileri, bir diğer yandan dostlarınızın yapacağı davranışlar, tavırlar sizin yaralanmanıza ve üzülmenize de neden olabilir açıkçası.

Başak ve yükselen Başak;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 7. Ev’inde meydana gelecek. Tutulma Şiron Asteroidi etkili olacağından, ortaklı veya ilişkilerde ki korkularınız, sizi yaralayan koşullar her ne ise bunların da üzerine gidebilirsiniz. Tutulma, Güney Ay düğümü tarafında olduğu için burada bırakılması gereken bir takım temalar olduğunu göstermekte. Bu dönem atacağınız imzalara, kuracağınız ortaklıklarda daha temkinli olmanızı öneririm.

Oğlak ve yükselen Oğlak;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 3. Ev’inde meydana gelecek. Beklenmedik, sürpriz, ani seyahatler gündeme gelebilir fakat bu seyahatlerde özellikle gecikmelere, eşya kayıplarına dikkat. Kardeşlerinizle ilgili önemli mevzular gündeme gelebilir. Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacağından zihnimiz, düşüncelerimiz biraz karışık olabilir. Yakın çevremizden insanlarla aramızda iletişim sorunları düzeltmek için uğraşabiliriz.

İkizler ve yükselen İkizler;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 10. Ev’inde meydana gelecek. İş ve kariyer konularınız ön planda. Ev iş arasındaki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Tutulma zamanında Şiron Asteroidi etkin olacak, Şiron’un olduğu yerde yaralanma ve tedavi etme çabası vardır. Yöneticilerinizden yana ummadığınız bir davranış yüzünden çok kırılabilir, küsebilirsiniz ve çok üzülebilirsiniz.

Terazi ve yükselen Terazi;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 6. Ev’inde meydana gelecek. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacağından, sağlıkla ilgili bir konuda belki minik bir operasyon söz konusu olabilir. İş ortamınızda bir takım belirsizliklerle de uğraşabilirsiniz. Yeni bir proje ha oldu ha olacak ya da üzerinde çalıştığınız iş/ proje ile ilgili sürekli değişiklikler meydana gelebilir.

Kova ve yükselen Kova;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek.  Bu tutulma sizlerin 2. Ev’inde meydana gelecek. Beklenmedik kazançların yanı sıra ani giderler de gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları elde etmek için çalışmalar yapabilirsiniz. Tutulma zamanında Şiron Asteroidi etkin olacağından dolayı, maddi konularda birileri sizi üzebilir, ruhsal anlamda yaralanmanıza neden olabilir. Parasal konularda şu dönem koşullarınız belirsiz ve düzensiz gidebilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 9. Ev’inde meydana gelecek. Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacak. Şiron, yara almak ve iyileştirmeye çalışmak demektir. Bu yara fiziksel veya psikolojik olabilir. Bu yara, yabancılarla yapılan işler, inandığınız düşünceler ve hukuksal konularla ilişki olabilir.

Akrep ve yükselen Akrep;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Bu tutulma sizlerin 5. Ev’inde meydana gelecek. Aşk ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacağından iki senaryo çıkıyor karşımıza. İlki sizin travmalarınızı, yaralarınızı sarabilecek bir ilişki. Oldukça romantik, duygusal, sezgisel yönü gelişmiş biri olabilir bu. Bir diğer senaryo da özellikle ilişkiniz var ise, iyice kurban moduna girmeyin, kendinizi paralamayın dikkat edin.

Balık ve yükselen Balık;

Haftanın geneli Balık Burcu’ndaki Ay Tutulması etkisi ile geçecek. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Tutulmada Şiron Asteroidi etkin olacağından, sizi duygusal anlamda üzenk durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tutulma döneminde kafanız -duygularınız biraz karışık olabilir. Eşinize/ortağınıza karşı kibirli davranışlardan kaçınmakta yarar var. İlişki kurduğunuz veya ortağınız olan kişilerden biraz abartılı eleştiriler alabilirsiniz.

‘Balık’ sembolü nasıl çalışır?

Merhaba Hepinize;
16 Eylül günü Balık Burcu’nda Şironyen Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulmanın etkilerini anlayabilmemiz için öncelikle astrolojide “Balık” sembolizminin nasıl çalıştığını, neleri ifade ettiğini çok iyi analiz etmek gerekiyor. Şimdi adım adım gidelim...
İçe dönük olmak, hayallere dalmak, kabuğumuza çekilmek, değişken koşullar, verimlilik, bilinç ile bilinçaltının kesişmesi, büyük bir fedakârlık, kurban olma, mistik konular, yaratıcı esinler, kabullenme, ruhsal konular, merhamet, vicdan, gerçeklerden uzaklaşma, her türlü bağımlılıklar, karmaşaya düşme, hedeften şaşma, verilen sözlerin tutulmaması... Bunların yanı sıra Balık Burcu, politik-mundane astrolojiye göre de şunları ifade etmektedir:

BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER


Denizler, deniz taşıtları, uyuşturucular, her türlü bağımlılık yapan maddeler, ruhsal yönü güçlü kişileri, enerji çalışmaları yapanlar, terapistler, değirmenler, sulak yerler, balık havzaları, alkol ile ilgili konular, halk sağlığı, halkın nevrozları ve psikolojisi, cezaevleri, hastaneler, ezilenler, film endüstrisi, okyanuslar, su kaynakları, büyük hayır işleri, organizasyonlar, manastırlar, toplumsal hareketler, kolektif bilinç, sosyalist hareketler, biyokimyasal maddeler, gazlar, ilaç sektörü, gaz kaçakları, siyasi istikrarsızlık, ekonomik buhran, büyük dolandırıcılık şebekeleri, gaz kaçaklarını sembolize eder.
Tutulma, Balık Burcu’nun 24. derecesinde meydana gelecek, 3. Dekanda. Mundane’ye (Dünya Astrolojisi) göre Balık Burcu’nun 3.dekanı; hem karada, hem denizde soygun ve yağma demektir.
Halk sağlığını, halkın psikolojisini bozacak, nevrozlarını anımsatacak, travmalarını harekete geçirecek açıklamalar, söylemler olabilir. Toplumsal travmaların tetikleneceği tehlikeli bir tutulma aslında bu.
Daha önce su kaynakları savaşından bahsetmiştim, Balık tutulmaları tam da bu konuların enine boyuna konuşulacağı dönemi göstermekte. Tüketilebilir, kullanılabilir su kaynakları, havzalar, barajlar, nehirler, dereler bu tutulmanın etkisi altında olacaktır. Su kaynaklarında sıkıntılar söz konusu olabilir.

GERÇEKLERDEN UZAKLAŞMAK


Türkiye’nin doğum haritası üzerinde bu tutulma 10. Ev’e düşmektedir. 10. Ev politik astrolojiye göre cumhurbaşkanı veya başbakan, uluslararası alanda ülkenin onuru, şerefi, duruşu ve ülkenin ünlülerine işaret eder. Balık Burcu sembolizminde, yönünü şaşırmak, karmaşaya düşmek, gerçeklerden uzaklaşan, duygularda gidip gelme, sözünde duramayan negatif özellikleridir. En iyi hali ile de, bütünleştirme, merhamet, vicdan gibi temaları barındırır.
Mars stresli bir görünümde olduğundan, askeri konular, emekçiler, işçiler, çalışanlar, sağlık sektörü, işçi saldırıları, ulusal savunma, sendikalar, sağlık hizmetleri, sağlık sektörü, eczacılar demektir. Mars özellikle bu saydığım konular üzerinde, harekete geçirici, saldırgan, zarar verici, öfkeyi arttırabilecek durumlar oluşturabilir.