Zaman böyledir. Armağan verir. Sonra da verdiği armağanı kendi yıpratır. Bir hediye gibi sunmuşlardı. Mesleğinde iyi yetişmiş komutanlar ile diplomatlar ise “ABD’nin Türkiye’ye armağanı gibi sunuluyor ama bataklığa da çekilmiş olabiliriz... Ortadoğu bataklığına dikkat!” diye uyarmışlardı.
Demir gibi girdik.
Kıkırdağa dönüştü!
Şehit veriyoruz.
Fırat Kalkanı, 43 günü geçti. Henüz güvenli bölge oluşturulamadı. Önceki gün 23 yaşında askerimiz, yeni doğmuş çocuğunu görmemiş, kucağına almamıştı. Şehit oldu. Dün de Türkiye’nin Suriye sınırına bir kilometre uzaklıktaki çadır kente saldırı yapıldı. Bizim destek verdiğimiz Özgür Suriye Ordusu’ndan 20 kişi hayatını yitirdi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.
Ne oluyor?
Amerikalı, Rus havadalar.
Karada Türk Mehmetçik.
Mehmetçik canını veriyor.
Putin ile sarmaş dolaş!
ABD’nin çizmesi olduk!
Bizi yönetenler bize “Vatan sağ olsun!” de diye telkin, tembih, telhis (özetleme) ediyorlar.

*  *  *

Tamam!
Vatan sağ olsun!
Fakat bataklık üstümüze geliyor. IŞİD’i püskürtmek için Irak’a giren Türk askeri için Irak Başbakanı, tehdit savurdu ve “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum, Türk askeri ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz” dedi. Irak Parlamentosu da geri durmadı, “Türk askerini işgalci” ilan etti. IŞİD’e karşı birlikte olduğumuz ABD ordusundan sözcü bir albay da “Türk ordusu Irak topraklarına resmi izinle gelmemiştir, illegaldir” diyerek dünyaya ilan verdi. Bizim Başbakan da “Türkiye’yi işgalci saymak Irak Başbakanı’nın haddi değildir...” diye diklendi.
Anlayın!
Bataklık fokurduyor!
Irak’ta 63 ülkeden asker var.
ABD işgalci değil.
İtalyan işgalci değil.
Alman da değil.
Hollandalı da...
İranlı da...
Hiçbiri işgalci değil.
Türk askeri işgalci!

*  *  *

Irak da Müslüman, Türkiye de Müslüman ülke. Aynı “kitaplı dine” inanan din kardeşi ülkeler. Buna rağmen Musul’da yaşayan halkı IŞİD belasından korumak için Türkiye ordusunu Irak’a sokunca “işgalci” oluyor fakat “ayrı kitaptan” dine inanmış ABD’li, İngiliz, Alman, Hollandalı, İtalyan askerini Irak’a sokunca işgalci sayılmıyor.
Hristiyan Jony işgalci değil.
Müslüman Mehmet işgalci.
Bu niçin böyle?
Bataklığın fıtratından.
Yani yaradılışından.
Irak’ı yönetenler İslam’ın Şii mezhebinden ve Musul’da yaşayanlar da Türkler gibi Sünni Müslüman oldukları için din kardeşimiz Irak, Türk askerini orada istemiyor. Fakat Irak’ta asker bulunduran İslam’ın Şii mezhebinden İran’a  “işgalci” demiyor.
İster misiniz!
Irak’a IŞİD’i yok etmek için girmiş Türk ve İran yani iki aynı dinden kardeş ülke, kendilerini Şii-Sünni kapışması içinde bulsunlar? ABD sözcüsü “Irak’a girmiş İran askeri için illegal” demiyor.
Bataklık üstümüze geldi.
Her şey olabilir!

SÖYLEŞİ

Dükkanı kapatacağım!

“Ben kendi halinde küçük bir kırtasiye dükkanı olan vatandaşım. Tüm küçük esnafların sorunu ekonomik krizin derinleşmesi, satışların durması. Büyük marketler reklamlarını gazetelerde yayınlıyor. Bu marketlerde markası bilinmeyen kalem defter silgi yani her türlü kırtasiye malzemesi normalde bizlerin sattığı fiyata satılıyor. Devlet, Bağ-Kur primlerine zam yaptı. (Aylık 570 TL) Vatandaş gidip o markasız ürünleri aldığı için bizim mallar elimizde kalıyor. İş yapmadığımız halde vergiyi, bağ-kuru eksiksiz isteyen devlet bu eşitsizlik için acaba ne yapacak? İnanın aldığım malların parasını dahi ödeyemedim. Böyle giderse dükkanı kapatıp işsizler kervanına katılacak benim gibi binlerce kişi var... Aydın Zile- Küçük esnaf ”