Bugün “10 Kasım” sevgili okurlar... Büyük Ata’mızın 78’inci ölüm yıldönümü...
Her 10 Kasım’da Atatürk’ün devrim ve ilkeleriyle Türk ulusuna gösterdiği çağdaş uygarlık yolundan bahsederiz. Bugün sizlere bana gelen bir mektuptan söz edeceğim.
Mektubun yazarı, Türkiye’nin önde gelen Atatürkçülerinden biri olan Türk Tanıtım Vakfı Başkanı Kemal Baytaş...
10 Kasım nedeniyle bana yolladığı mektubu okuyalım:

* * *

“Sevgili Rahmi Turan;
Türkiye’nin frenleri patlamış bir kamyon gibi sonu meçhul bir badireye sürüklenmesi, sağduyu sahibi yurtsever herkesi büyük bir üzüntü ve kaygıya sevk ediyor. Bu durumun fecaatini, yaşını başını almış bir kişinin feryadı olarak dile getirmek istiyorum.
Atatürk’ün mucize askeri zaferleri ve çağdaş devrimleri, olağanüstü öngörü ve sezgileri tarihi dehasının göstergeleridir.
Şimdi yüce kurtarıcı Atatürk’ün söylem ve uyarıları gerçekleşiyor.
Emperyalist ABD, laik Cumhuriyet düşmanı dinci FETO ve bir kısım yardakçıları bin bir hile ve desiseyle Türk ordusunu ve Türkiye’yi çökertme çabasında...

* * *

Yaklaşık dört yıl boyunca ‘PKK’ya dokunulmayacak’ diye valilere emir gönderildi, yıllarca bölgenin silah deposu, mayın tarlası haline gelmesine seyirci kalındı. Bu gün bölgenin kan gölü haline gelmesi ve yüzlerce şehit verilmesinin nedenlerinden biri budur.
Hatalar saymakla bitmez. Ortadoğu mezhep kavgalarının içine balıklama atlandı, Esad’ı devirmek uğruna IŞİD, El Nusra silahlandırıldı. IŞİD’li komutanlar Türkiye’de tedavi ettirilip, tatil yaptırıldı. Şimdi bu gafletin ceremesini Türkiye ve Ortadoğu en ağır şekilde çekiyor.

* * *

Bugün memleketimizde görülen genel manzara ne yazık ki vahimdir:
- Medya ve yargı prangalanıyor.
- Ordu Allahlık oldu, hukuk devleti sizlere ömür.
- Milli eğitim tefessüh etmiş, kokuşmuş.
- Ekonomi ölmüş, ağlayanı yok.
- Bu dramatik ortamda bile bizim siyasilerin işlevleri yalan-dolan.
Türkiye’de yaşanan bu melanetlerin binde biri dünyanın başka bir ülkesinde olsa sorumluları toz-duman edilirdi. ‘Artık bu kadarı da olmaz’ denilen olayların ardı, arkası kesilmiyor. Ülke elden gidiyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor.

* * *

90 yaşına gelmiş bir kişinin deneyim, görgü ve gözlemleriyle iktidar partisi milletvekillerine seslenmek istiyorum;
Dünyada, gelmiş geçmiş hiçbir siyasetçinin yaptıklarının yanlarına kâr kaldığı görülmemiştir.
Lütfen bu gidişe dur deyin. Böylece hem ülkenizi, hem de kendinizi daha az zararla kurtarmış olursunuz. Aksi halde kötü bir isimle tarihe geçmek sanırım önce sizin yüreğinizi ve vicdanınızı sızlatacaktır.
Tek umudumuz Atatürk’ün partisi CHP’nin milli mücadeledeki “Bir millet uyanıyor” sloganıyla Türk Milleti’ni ateşleyerek ulusal bir şahlanışla eski güçlü, çağdaş, itibarlı ve huzurlu Türkiye’yi ihya etmesidir.
Ancak bu durumda her yıl 10 Kasım günü Atatürk’ün ruhu müsterih olacak ve huzur duyacaktır.” (Kemal Baytaş- TÜTAV Başkanı)

Dünya liderleri ve Atatürk


78 yıl önce bugün kaybettiğimiz Ulu Önderimiz Atatürk, hem komutan, hem de devlet adamı olarak, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük insanlarından biridir.
Amerika’dan Çin’e, İngiltere’den Hindistan’a kadar yüzlerce devlet adamı Atatürk için hayranlık ifade eden sözler söylemişlerdir. Bunların tamamı ciltler dolusu tutar. Sadece birkaçını nakledelim:
- John F. Kennedy (ABD Başkanı)
“Atatürk, 20’nci Yüzyıl’ın en büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve askeri bir lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halindeki bir imparatorluktan yeni Türkiye’nin doğması Atatürk’ün ve Türk halkının mucizesidir. (10 Kasım 1963)
- Lloyd George (İngiltere Başbakanı)
“Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi, çağımızda Türk Milleti’ne nasip oldu. Anadolu’da karşımıza o çıktı. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelirdi? Ona yenildik!” (İngiltere Başbakanı Meclis’teki bu konuşmasından sonra 19 Ekim 1922’de istifa etmiştir)
- Çan Kay Şek (Milliyetçi Çin Devlet Başkanı)
“Ulusunu hürriyet ve demokrasiye kavuşturmak uğrunda savaşarak başarı kazanan büyük Türk önderi hakkında büyük hayranlığımı iletmek isterim. Atatürk dünyanın bütün hür ulusları için de ilham kaynağı olmaya devam edecektir. (10 Kasım 1963)

GÜNÜN SÖZÜ


Kara bağnazlık seni parçalamaya kalksa bile, başını vereceksin fakat asla eğilmeyeceksin! (Atatürk)

1