Şimdiye kadar Türk hükümet yetkililerine ülkesinde bir yasak getirmeyen Almanya, şimdi bu yasağı dillendirmeye başladı.

Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Ankara’nın "terörü destekleme ve Nazi yöntemleri" suçlamalarının "absürd" olduğunu belirrtti ve "Alman hükümeti şu ana kadar kendi hukukundan kaynaklanan imkanlarını kullanmadı" dedi.

Altmaier, bu tür suçlamalara kesinlikle müsahamaha gösteremeyeceklerini belirterek "Türkiye'de hep ülkenin onurunun zedelenmemesinin büyük değerinden bahsedilir. Almanya'nın da onuru var" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Nihat Doğan, müsteşar Kenan İpek hakkında önce ileri geri konuştu ardından özür mektubu yayınladı" desc="Programında, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek hakkında 'Sen kimsin? Müsteşar da neymiş' ifadelerini kullanan Nihat Doğan, bu sözleri sarf ettiği yayın sonrasında Müsteşar İpek'in FETÖ ile mücadele eden yılmaz savaşçılardan biri olduğunu öğrenince Türkiye tarihinde eşine az rastlanır bir dönekliğe imza atarak, uzun bir özür mektubu kaleme aldı. Sadece saatler içerisinde gerçekleşen bu ifade değişikliği görenleri hayrete düşürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/05/nihat-dogan-sli-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/nihat-dogan-mustesar-kenan-ipek-hakkinda-once-ileri-geri-konustu-ardindan-ozur-mektubu-yayinladi/"]

 

"GİRİŞ YASAĞI HAKKI ELİMİZDE"


Bu kartı kullanmamanın, Türk hükümet temsilcileri için "serbest geçiş izni" anlamına gelmediğini vurgulayan Altmaier, "Ülkemize giriş yasağı koymak son çaredir. Ve bunu elimizde tutuyoruz" diye konuştu.

Özellikle, Alman Anayasa Mahkemesi'nin "Yabancı ülke politikacılarına yasak koymak, hükümetin elinde" kararı dikkatleri çekiyor. Şu ana kadarki miting iptalleri, yerel yöneticilerin ya da belediyelerin inisiyatifleri ile gerçekleşiyordu.