Kariyeri boyunca Ankara'ya karşı yaptığı rezil açıklamalarla tepki çeken ve sağ popülist politikaya kayan Avrupa'da geçtiğimiz dönemde yapılan seçimlerle zafere ulaşan Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı ve çiçeği burnunda Başbakanı Sebastian Kurz Alman basınına konuştu.

[old_news_related_template title="Avusturya'daki seçimlerde Dışişleri Bakanı Kurz'un partisi ilk sırada yer aldı" desc="Avusturya'daki genel seçimde sandık çıkış anketine göre, Sebastian Kurz'un liderliğindeki merkez sağ Halk Partisi birinci parti oldu. Türkiye karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ve 'en genç dışişleri bakanı' olarak bilinen Kurz, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini engellemek istiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/resimid_4086660.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-avusturyadaki-secimlerde-disisleri-bakani-kurzun-partisi-ilk-sirada-yer-aldi-2050178/"]

Almanya'nın çok satan gazetelerinden Bild'e konuşan Kurz, başta Almanya Başbakanı Angela Merkel'in koyduğu, "Her ülkeye mülteci dağıtılmalı" politikasına yanıt verdi. Kurz, "Her AB ülkesi ne kadar mülteci istiyorsa buna kendisi karar vermeli. Ülkeler kendi kültürlerinin farkında olduğu zaman olumlu anlamda gelişebilirler" dedi.

[old_news_related_template title="Avusturya sandığa gidiyor... Seçimin favorisi ise Türkiye karşıtı Kurz" desc="Dünya siyasetine 'en genç bakan' olarak adını yazdıran Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz bugün Avusturya'da yapılan seçimlerde favori gösteriliyor. Türkiye karşıtı duruşuyla bilinen 34 yaşındaki Sebastian Kurz'un seçimden yüzde 31-34 oranında oy alarak birinci parti olması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kurzz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/avusturya-sandiga-gidiyor-secimin-favorisi-ise-turkiye-karsiti-kurz-2049983/"]

Seçim döneminde de Türkiye'yi hedef alan saçma demeçler vererek oy toplamaya çalışan Kurz, Bild'e verdiği röportajda Türkiye'den de bahsetti. 31 yaşındaki Kurz, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde yeri yok" ifadesini kullandı.