Her yıl Ekim ayında Londra'da ki Regent's Park'da düzenlenen Frieze Art Fair ( Uluslararası Contemporary Art Fair ) 'a bu sene katılacak isimlerden birisi de İngiliz pop artist Allen Jones.

Frieze Art Fair' e bu yıl katılacak olan; erotik mobilya tasarımcısı  Allen Jones, ''Hatstand, Table and Chair'' üçlemesinden oluşan mobilyalarının tamamını kadın bedeninden esinlenerek üretiyor.

Hatstand, Table and Chair seksi kadın figürü ile mobilyayı birleştiriyor.

Erotik mobilyalar üreten Tasarımcı Allen Jones,  "Mobilyaya olan büyük tutkumla birleşen kadın bedeni ve onun organik mimarisi, bu seksi tasarımları üretme konusunda bana ilham verdi" diyor.

1960'larda ortaya çıkan; İkinci dalga feminizm akımının doğurduğu ''Kadının Özgürleştirilmesi'' ve Betty Freidan’ın ''The Feminine Mystique (Kadınlığın Gizemi)'' adlı eserinden etkilenerek tasarlamaya başladığı mobilyalarında;  kadın bedeninin ve aksesuvarlarının her türlü ayrıntısını kullanıyor  Allen Jones.

Allen Jones'un erotik mobilyaları

1

Erotik mobilyalardan biri olan sandalye, cinsel ilişki pozisyonuna hazır siyah iç çamaşırı, siyah topuklu çizme ve siyah uzun eldiven giyen seksi kadın figüründen oluşuyor.

3

Bir diğeri ise seksi kıyafetleri ile eğilen kadın figüründen tasarlanan masa ve dekoratif kadın

İngiltere'de yaşayan heykeltraş'ın bu eserleri gelecek ay İngiltere'de düzenlenecek olan Frieze Art Fair'a damgasını vurmaya hazırlanıyor.