Dünya futbolunda ayrı bir yeri olan Barcelona'nın "mabedi" olarak da bilinen Nou Camp Stadyumu, İspanya'da tartışma yarattı. İspanya futbol ligi La Liga'nın Başkanı Javier Tebas, "Barcelona taraftarları Katalonya'nın bağımsızlığı için slogan atabilirler ama İspanya'ya hakaret içeren sloganlar devam ederse Nou Camp Stadyumu'nu süresiz olarak kapatabiliriz" ifadesini kullandı.

1 Ekim'de düzenlenen referandum sonrasında Katalan lider Carles Puigdemont tarafından tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmesinin ardından bölgede gerilim yükselmişti. Puigdemont, ülkeyi terk ederek Belçika'ya gitmişti.

[old_news_related_template title="Katalonya Başkanı Puigdemont'un oy kullanacağı merkeze polis müdahalesi" desc="Barcelona'daki bağımsızlık referandumunda, Katalonya Başkanı Puigdemont'un oy kullanacağı merkezin etrafı sarıldı. Polisin bu görüntüleri görgü tanıkları tarafından kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/8a-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/katalonya-baskani-puigdemontun-oy-kullanacagi-merkeze-polis-mudahalesi-2032440/"]
Son dönemde tribünlerde gerilimin de ülke siyaseti gibi üst düzeyde olduğu açıklanırken, La Liga, küfürlü ve tahrik edici slogan ve marşların yasaklanacağını ve bunların cezalandırılacağını ifade etti. İspanya'da basının karşısına çıkan Tebas, "Ağır küfür içeren marşlar cezalandırılacaktır. Eğer İspanyol Futbol Federasyonu bir marşın uygunsuz olacağını düşünürse, lig Nou Camp'ı kapatabilir. Çocukların maçına gittiğinizde yetişkinlerin 'Ez onu, öldür onu' diyerek bağırmasını istemeyiz. Bu sebeple bir örnek olmalıyız" dedi.