NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

IŞİD karşıtı koalisyona verilen desteğin artırılması kararı aldıklarını söyleyen Stoltenberg, bu çerçevede erken uyarı gözlem uçaklarıyla daha fazla uçuş yapılacağını, bu sayede de daha fazla istihbarat paylaşımında bulunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"NATO'nun uluslararası koalisyonun tam üyesi olmasına karar verdik. Tüm 28 ittifak üyesi halihazırda koalisyonun üyesi. Koalisyonda olmak, NATO'nun muharip rol alacağı anlamına gelmiyor, ancak bizim terörle küresel mücadeleye olan taahhüdümüze ilişkin güçlü bir mesaj gönderiyor. Aynı zamanda, NATO'nun eğitim ve kapasite inşaası dahil siyasi değerlendirmelerde rol almasını sağlayacak."

Genel Sekreter, NATO'nun Irak güvenlik güçlerine verdiği eğitime devam edileceğini de kaydetti.

McGURK TEPRİK ETTİ

ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyon temsilcisi Brett McGurk, Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, "NATO'yu, şimdiye kadar kendi türünde kurulmuş en büyük koalisyon olan, IŞİD'e karşı küresel koalisyonumuzun 69. üyesi olarak kabul etmekten memnuniyet duyuyorum," dedi. McGurk ayrıca, "65 ülke + Arap Birliği, AB, INTERPOL ve NATO; IŞİD'i hem sahada, hem de siber alanda, mali ve yabancı savaşçı kaynaklarına durdurarak yenmek üzere birleşti," yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Nota sonrasında ABD'den açıklama" desc="Türkiye'nin ABD'nin Ankara Büyükelçisi'ne nota vermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/basliksiz-1-392.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-davranislari-rahatsizlik-verici-1863895/"]