Geçim derdine düşmek istemeyen öğrencilerin beklediği KYK burs başvuruları için heyecan dorukta. Eğitim hayatlarına maddi destek sağlayacak önemli bir kaynak olarak görünüyor. KYK öğrenim kredisi ve burs başvuruları için beklenen öğrenci kayıt işlemleri sonlanmak üzere. AÖF DGS kayıt işlemleri henüz devam ediyor, KYK burs başvurularının bu işlemlerin tamamlanmasından sonra başlaması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURULARI O TARİHTE Mİ BAŞLAYACAK?

KYK burs başvuruları için beklenen AÖF DGS kayıtlarının tamamlanmasına çok kısa bir süre kaldı AÖF DGS kayıtları 10-13 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihe gelmeden başvuruların sürpriz şekilde başlama ihtimali de bulunuyor

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

KYK’nın öğrenim kredileri “T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç par” olarak tanımlanıyor. Yani burstan farklı olarak bunu KYK’ya okul bittikten sonra geri ödemeniz gerekiyor.


kyk-gsb_6605x318_20_6

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.

KYK BURSLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.
KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu yapmak isteyen adaylar KYK burs başvuruları ve öğrenim kredisi hakkında araştırmalarını sürdürürken beklenen gelişme gerçekleşti. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs başvurularının başlama ihtimali arttı. Şimdi DGS tercih sonuçları sonrasında kayıtlar başladı, kayıtların tamamlanmasıyla KYK burs başvurularının başlaması bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvurularının başlangıç tarihi konusunda resmi bir açıklaması bulunmuyor ancak önceki senelerde uygulanan tarihler başvuru yapacaklara fikir veriyor.

[old_news_related_template title="AÖF DGS kayıt işlemleri detayları: AÖF DGS kayıtları nasıl yapılacak?" desc="AÖF DGS kayıt işlemlerini yapacak öğrenciler internet üzerinden detayları araştırıyor. AÖF DGS kayıt işlemleri internet üzerinden nasıl yapılacak? Kayıt yapacak öğrenciler hangi belgeler aracılığıyla başvuracak? AÖF DGS kayıtlarıyla ilgili tarihlere dair bir ayrıntı yayınlandı mı? İşte öğrencilerin merakla beklediği konular hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/aof-dgs-kayitlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/aof-dgs-kayit-islemleri-detaylari-aof-dgs-kayitlari-nasil-yapilacak-2038933/"]